Forskjeller i Brensel

September 2

Forskjeller i Brensel


Det er mange variabler å vurdere når du velger ved, inkludert type tre, hvor erfarne veden er, og energiinnholdet (BTU - British Thermal Units) av de tre du velger. Woodheat.org tyder på at den beste veden du bruker er avhengig av hva tre er det mest rikelig i ditt område og har lav saft innhold.

Hardwood vs Softwood

Hardtre tendens til å være bedre skogen for å brenne på grunn av deres tetthet og høyere volum av potensiell varmeenergi (BTU). Hardtre er stor for langvarige varme branner, men på grunn av deres tetthet, kan de også være vanskeligere å lys. Mens nåletrær har en tendens til å gi mindre varme og brenne opp raskt, de er spesielt god når det brukes som opptennings fordi de vil gnist raskt. Å gjøre en brann med en kombinasjon av hardt og mykt tre er ideelt hvis de er tilgjengelige.

Hardtre og deres kvaliteter

Ifølge woodheat.org, bør du få den vanskeligste tre mulige som er tilgjengelig i ditt område som ikke forårsaker en miljøengasjementet. Gode ​​hardtre som er lett å lys, brenne varmt og har minimale røyk inkluderer bjørk, hvit eik, bøk, Dogwood, ask og hard lønn. Du kan også være lurt å bruke en hard med en behagelig duft som eple. De fleste av disse skogene vil også kaste noen gnister mens du brenner.

Nåletre og deres kvaliteter

Ved hjelp av nåletre kan være ideelt for en brann som du vil brenne på en middels varme og en som vil gå ut relativt raskt. Tenn et bartre brann hvis du har tenkt på å ha den ut før du går til sengs, og foretrekker det ikke brenner seg uten tilsyn. Prøv å bruke furu, gran eller sørlige gul furu. Disse nåletre er spesielt resinous og vil avgi mer røyk enn hardtre.

Krydret vs Non-krydret

Det viktigste aspektet ved ethvert veden du bruker er vanninnholdet. Brensel som har blitt krydret på en åpen plass i minst én sommer, eller helst lenger, vil kaste bedre branner enn de som er nyklipt. Skogen med et fuktighetsinnhold på over 20 prosent vil være vanskelig å tenne og vanskelig å holde tent De vil også røyker betydelig mer enn en tørrere tre. Split all veden og la den sesongen så lenge som mulig i en åpen plass før du bruker den i peisen.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com