Hvordan Kompost i Arizona

July 9

Hvordan Kompost i Arizona


Kompostering er en naturlig resirkuleringsprosessen er felles for hjem og kommersielle gartnere. Når brune og grønne organiske materialer kombineres, de slipper karbon og nitrogen, som sporer en oppvarmet dekomponering som resulterer i en rik, organisk gjødsel. Siden mange av husholdningsavfall er komposterbare, kan en bakgård kompost bin redusere avfallsmengdene samtidig som vi bidrar til en sunn hage. I Arizona, oppfordrer mange byer kompostering og tilby materiell og litteratur for å hjelpe deg i gang; disse byene er Phoenix, Gilbert, Tempe, Tucson, Flagstaff og Chandler.

Bruksanvisning

1 Få en kompostbeholder. De fleste Arizona byenes offentlige arbeider avdelinger resirkulere ødelagte søppelcontainere i kompostbeholdere. Disse skuffer er tilgjengelig for allmennheten gratis eller med minimal kostnad avhengig av kommunen. Ta kontakt med offentlige arbeider avdelingen for å planlegge henting.

2 Plasser hyllen i et område hvor du har tenkt å slutt å plante en hage. Næringsstoffer som siver fra bin vil styrke dette området.

3 Linje bunnen av kompost bin med "brune" materiale, som for eksempel strimlet avis, døde blader, sagmugg eller flis. Brown materialer gir karbon, som er integrert i kompost er nedbryting prosessen. Dette laget bør være ca 4 inches dyp.

4 Fukt kompost haug med vann. Fuktighet er nødvendig for dekomponering. Materialene bør være jevnt fuktig, men ikke søkk våt. Mål for fuktighetsinnholdet i en vridd svamp.

5 Legg en 1-tommers lag av "grønn" materiale, som for eksempel gress utklipp, frukt eller grønnsak skreller eller styre gjødsel. Grønne materialer slipper nitrogen. Fukt pelen etter at hvert lag er lagt til.

6 Fortsett lagdeling brune og grønne materialer og dempe lag til bingen er nesten full. Topplaget bør være et brunt materiale.

7 Dekk beholderen med lokk eller en presenning for å felle varme. Nedbryting prosessen vil produsere varme, noe som ytterligere bryter ned materialer og skaper kompost.

8 Slå kompost haug ukentlig. Bruk en høygaffel å snu materiale fra bunnen til toppen av haugen. Denne lufting er nødvendig for dekomponering. Fukt bunken før du setter på lokket.

9 Legg til flere brune eller grønne materialer som de er samlet, snu bunken etter hvert tillegg. For best resultat, opprettholde en fire-til-en-forhold på brun til grønn saken.

10 Harvest-kompost etter 3 til 4 måneder, når innholdet har dekomponeres til en mørk brun, jord-lignende materiale med en rik, jordnær lukt. Bruk en stål skjermen for å sile bort store deler av materialet som ikke nedbrytes.

11 Bruk kompost i hagen. Siden Arizonas jord er høy i leire og vanskelig for gartnere å jobbe med, kan kompost blandes med stedlige masser eller brukes alene som et fruktbart og godt drenert voksende medium.

Hint

  • Dersom komposthaugen ikke er rotne eller tar på en ubehagelig lukt, snu bunken og legge til flere materialer for å opprettholde fire-til-en-forhold.
  • Selv om giftig ved svelging, bougainvillea og oleander er trygt å legge til grønnsakshage kompost, gir de brytes ned helt.
  • Andre oster husholdning materialer inkluderer dyrehår, eggeskall, kaffegrut, teposer og tørketrommel lo.
  • Ikke legg dyret avfall til kompost. Den inneholder bakterier som kan være skadelig for mennesker.

© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com