Hvordan Plant Stargazer Lily pærer

September 3

Hvordan Plant Stargazer Lily pærer


En hybrid lilje sorten stammer fra asiatiske lilje arter, er Star Gazer et kraftig voksende lilje egnet for hager i US Department of Agriculture Plant hardførhet sone 3 til 8. I midten til slutten av sommeren, avhengig av klima, stammer den blir toppet av stor , knapt duftende blomster med seks buede kronblader som er korallrøde kanter i hvitt. Flekker av mørk rød søppel kronbladene, også. Star Gazer liljer kan dyrkes i containere eller i den blandede flerårig blomst grensen. Skjær lange stilker, som strekker seg fra 30 til 48 inches høy, for å nyte i en vase for en prangende sommer blomst bukett.

Bruksanvisning

1 Vent til all fare for frost er over våren i din region før du vurderer å plante Star Gazer lilje pærer. Du ønsker ikke pærene å spire bare for å bli drept av en altfor tidlig frost.

2 Velg et sted i hagen din som mottar mellom seks og åtte timer med sollys daglig. Undersøke jord, noe som gjør at den har god drenering. Lilje løk plantet i jord som har en tendens til å oversvømme eller forbli soggy etter regn vil råtne og dø. Den ideelle hagejord betingelse for Star Gazer lilje pærer er en smuldrete, humusrik jord som ikke er alkalisk.

3 grave i jorda i området hvor lilje pærer er forutbestemt. Bruk en hage spade og dyrke jorda til aa dybde på 10 til 12 inches, veltet den og bryte opp klumper å gjøre det smuldrete i konsistensen. I leire og sandjord, innlemme organisk materiale som kompost eller godt råtnet gjødsel for å forbedre jord tekstur, fruktbarhet og drenering. blande organisk materiale og jord grundig.

4 Grav et plantehull som er 7 til 8 inches dyp og 5 til 6 inches bred. Du vil ha den spisse tuppen av pære å være 4 til 5 inches under jord linjen en gang plantet. Legg jord til bunnen av plantehullet og hvile bredere, flate ende av pæren i hullet og måle ned fra toppen av hullet med en linjal. Når spissen av pæren er 4 inches under hullets rim, tilsett resten av jorda på toppen av pære å fylle hullet. Hvis en pære er spesielt stor og lubben, plante det 6 inches dyp.

5 Plant resten av lilje pærer i like måte, avstand til planting hull 8 til 12 inches hverandre.

Hint

  • I sandholdig jord, plante lilje pærer 6 inches dypt (pære tips til jordoverflaten) for å unngå høye stammer fra å være ustabil og velter i sommer.
  • For den mest dynamiske effekten, plante Star Gazer pærer i hagen klynger av tre, fem eller syv, ikke individuelt spredt om en grense.
  • Hvis du hage i en mild vinter område (for eksempel USDA sone seks skjønt 8), kan du plante Star Gazer pærer i midten av høsten, også. Den milde vinteren er temperaturene gjør at pære røttene å vokse i mange måneder før stilkene spire om våren.
  • Lilies generelt setter pris på en mulch over jorda. Selv om de elsker mye sol, en kald, fuktig jord utvikler de sunneste planter og beste blomster.
  • Pass på at du plante pære oppreist (spisse siden opp) i plantehullet. Opp-ned-pærer vil ikke vokse.
  • I USDA hardførhet soner 3 og 4, vurdere å plassere en tykk mulch av løv eller halm over jorda der Star Gazer liljer hvile sovende i hagen. Dette sikrer pærene ikke bukke under for mye frost og kulde som trenger inn i jorden, noe som begrenser rotvekst.

© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com