Hvordan å transplantere en Wild Spruce

June 24

Hvordan å transplantere en Wild Spruce


Gran, eller Picea, er en del av furu familien og omfatter ulike eviggrønne, pyramideformede trær som varierer i høyde fra 25 fot til godt over 100 fot når fullvoksen. Native til Nord-Amerika, grantrær vokser vilt i mange områder av USA. Planlegg å transplantere grantrær på slutten av sommeren eller i begynnelsen av høsten, noe som gir god tid for treet å akklimatisere seg til det nye miljøet og rotsystemet å etablere før den kalde vinteren.

Bruksanvisning

1 Velg en sunn vill grantre med en 2- til 3-tommers stammens diameter. Mark ene siden av treet i forhold til solen. Dette er viktig slik at du kan matche opp retningen treet tidligere vokste når planting.

2 Tie hyssing til bunnen av gran i bagasjerommet. Gå opp og rundt treet til alle grenene er ute av veien. Dette gjør det lettere å både grave opp og flytte treet.

3 Beregn nødvendig roten ball størrelse for vill gran tillate 12 inches i diameter for hver en tomme av treets stamme. Merke denne posisjonen, og deretter grave en 15- til 24-tommers-dyp grøft rundt treet som er utenfor roten ballen omkrets. Bruk grøften å vinkle spade og bryte noen røtter som vokser under treet.

4 Pakk vill gran rot ball i burlap å holde jorda på plass rundt røttene. Flytt treet til transplantasjon plassering. Hold treet dekket og beskyttet fra vinden under transport. Velg et sted med god plass for den modne gran.

5 Grav et plantehull dobbel eller trippel bredden av treets rot ball, men på samme dybde, eller litt grunnere for å tillate settling. Den transplanterte gran bør sette i bakken på samme nivå eller litt høyere når plantet.

6 Plasser gran i sentrum av hullet vendt i samme retning den tidligere vokste med orientering merking. Fylle hullet, tamp jord og deretter grundig vanne området. Løs grenene.

7 Forsyning langsom, dyp vanning til treet hver 10 til 14 dager i fravær av nedbør. Fortsett å vanne det transplanterte gran for de første to sesonger, spesielt i løpet av noen tørkeperioder for å tillate at treet for å bli etablert.

8 Legg et lag mulch 3 til 4 inches tykke rundt bunnen av grantre. Forleng mulch ut utover diameteren på treet baldakin, men beholde en 4-6 tommers området ved siden av treet bagasjerommet mulch-fri for å hindre skade på stammen.

Hint

  • Ikke endre jord når plante grantre eller bruke noen form for gjødsel i minst den første sesongen.

© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com