Hvordan karbonmonoksid Form?

February 18

Low-Oxygen Burning

Karbonmonoksid (CO), en lettere-enn-luft luktfri gass som er dødelig for mennesker og dyr, består av et enkelt karbonatom sammen med en av oksygen. CO skapes når karbonbaserte materiale (inkludert alle fossile brensler) er brent i en atmosfære som mangler oksygen er tilstrekkelig til å gi karbondioksid (CO2, en karbonatom til to av oksygen) i stedet. Når den er laget, karbonmonoksid kan skape kaos på blodet, på grunn av sin tendens til å binde seg til hemoglobin og hemme blod opptak av oksygen. Hvis de overvunnet av alvorlig kullosforgiftning ikke er reddet i tide, kvelning og død er sikkert. På grunn av den sterke tilstedeværelsen av CO i bil eksos, vil alle som starter en bil i en uåpnet garasje lide denne skjebnen i løpet av minutter.

Høy temperatur Combustion

Karbonmonoksyd kan og ikke rutinemessig dannes i naturen, for eksempel i skogbranner. Men, industri og andre menneskeskapte brenning stede en mye mer alvorlig og vedvarende trussel for CO skapelse. Brenning av kull, naturgass, olje, bensin og sigaretter avgir varierende grad av karbonmonoksid. Såkalte "fullstendig forbrenning" resultater i karbondioksid, en gass beryktet for sitt bidrag til drivhuseffekten på global oppvarming, men mangler den giftige karakter av CO. Karbonmonoksid genereres ikke bare i en situasjon med "ufullstendig forbrenning", der oksygen er mangelvare, men også når CO2 spaltes ved høye temperaturer.

Helseeffekter av CO

Mens de fleste av publisitet om helseeffekter av karbonmonoksid sentre på de alvorlige konsekvensene av plutselig eksponering for store konsentrasjoner, lavere nivåer av eksponering har også merk syke effekter. Symptomer på lavt nivå eksponering kan synes å være influensalignende, inkludert kortpustethet, generell tretthet og vedvarende hodepine. Brystsmerter kan tåkesyn og svimmelhet indikere en økt grad av eksponering. Den mareritt scenario av hjemmet CO eksponering oppstår når en lekk ovn eller annen feil forbrenningssystem i huset (for eksempel en gassdrevet varmtvannsbereder) plutselig begynner å produsere et høyt nivå av karbonmonoksid med vinduene lukket mens husets beboere sover. Personer vinne av CO-forgiftning kan skli inn i koma og dø uten noen gang å ha oppfattet trusselen. Det eneste svaret for de som mistenker at de lider av CO eksponering er å jag utenfor i frisk luft og gjøre en 911 anrop til beredskapsmyndighetene. Risikoen stilt til sovende personer har vært gjenstand for en offentlig holdningskampanje som oppfordrer installasjon av karbonmonoksid detektorer i boliger for å varsle eller vekke folk mens nivåer av CO er fortsatt manageably lav.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com