Cattail Plant Life Cycle

June 23

Cattail Plant Life Cycle


Vanlige cattail planter (bred dunkjevle) vokse rundt dammer og langs vassdrag som en staude. Dette våtmarks anlegget produserer lange, stive sverd-lignende blader. Anlegget når en høyde på ca. 9 fot. Det sprer seg raskt gjennom en krypende rotstokk rotsystem og frø.

Identifikasjon

Fra mai til juli, produserer cattail blomster. Den har både mannlige og kvinnelige blomst deler. Den brune karakteristiske sylinder som er forbundet med cattails 'utseende er den kvinnelige blomst, og den gule pigg som stikker ut av toppen av den brune sylinderen er den mannlige blomsten. Vind eller fugle aktiviteter riste den gule pollen fra den mannlige blomsten ned på kvinnelige blomst deler for å sikre pollinering skjer.

Tidsramme

Den cattail produserer 250.000 frø som vinden sprer på sensommeren eller tidlig høst. Den brune sylinder begynner å bryte fra hverandre og frøene er vindbåren på myke fluff. Frøene er fortsatt levedyktig for ca 100 år, i henhold til Wisconsin Department of Natural Resources.

Advarsel

Frøene spirer best i ferskvann. De må senkes i minst 1/2-tommers av vann i sollys for å spire. Fabrikkens rhizome rotsystem kan spre opp til 2 fot under sitt første år med vekst. Den cattail kan bevise svært invasiv og vil raskt dominere våtmarker.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com