Årlig Plant Life Cycle

May 18

Årlig Plant Life Cycle


Den årlige plantelivet syklusen påvirkes av temperatur og daglengde. Fotoperioden er perioden for dagslys i en dag. Som dagene forlenge, utløser lys reaksjoner i planter for å komme ut av sin sovende tilstand og begynne sin årssyklus. Mange faktorer påvirker hvordan en plante vil vokse, og om det vil fullføre sin livssyklus.

typer

Den årlige livssyklusen til et anlegg er bestemt av den type. En årlig plante, for eksempel, fullfører hele sin livssyklus i en vekstsesong. En biennale plante vokser i to etapper. Noen ganger er disse plantene vil danne en rosett det første året. En rosett er en sirkulær klynge av små stilker og blader, som vanligvis vokser lavt til bakken. En flerårig plante vil leve gjennom mange vekstsesonger, bestemmes av type anlegg. Den gigantiske sequoia, for eksempel, kan leve over 3000 år, ifølge National Park Service, noe som gjør den til en av de eldste levende planter på jorden.

vekst periode

Planter kan generelt karakteriseres som kul-sesongen eller varme-sesongen planter. Den aktive vekstperioden for kule-sesongen planter er under kjøligere vårmånedene. Noen planter slik som kål stinkdyr vil begynne å vokse selv når snø fremdeles er på bakken. Varme-sesongen planter vente til sent på våren til sommeren for å begynne sin aktive vekstsesongen. Noen planter, for eksempel store bluestem, krever varmere jord temperaturer i orden for sine frø til å spire.

Funksjon

Funksjonen av anlegget livssyklus er å overleve klimatiske og miljømessige forhold lenge nok til å reprodusere. På grunn av de rådende forhold, kan plantene reprodusere på flere måter. Flower og frøproduksjon er typisk for blomstrende planter. Andre planter som gress, vil også reprodusere gjennom utvikling av jordbruk. Jordbruk eller løpere er planteskudd som utvikler ved roten.

miljø~~POS=TRUNC Spenninger

Miljømessige belastninger kan påvirke utviklingen av en plante livssyklus. For å produsere mat og energi for vekst, planter krever sollys, vann og karbondioksyd. Hvis tørke forhold oppstår, kan planteveksten bremse eller stoppe helt som den prøver å spare ressurser. I perioder av alvorlige miljø stress, er reproduksjon sekundær. Mange planter tilpasse seg vedvarende miljøforhold, slik at de fortsatt kan fullføre sin livssyklus i tider med stress. For eksempel vil ørken planter gjennomgå gassutveksling gjennom bladene under kjøligere nattetimer heller enn å risikere tap av vann i varmere, tørrere del av dagen.

andre faktorer

Andre faktorer som påvirker årlig plante syklus er de som er forårsaket av mennesker. Planter kan være både positivt og negativt påvirket av menneskelig aktivitet. Plantevernmidler eller gjødsel bruk kan forlenge en plante liv. Vanning planter kan dempe virkningene av tørke-lignende forhold. Legg imidlertid merke til at de samme plantevernmidler og kunstgjødsel som kan hjelpe planter kan også ødelegge dem ved feil bruk.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com