Hva er 5 forskjellige typer blomster?

January 4

Hva er 5 forskjellige typer blomster?


Blomster kommer i et bredt spekter av størrelser fra bittesmå alyssum blomster til middag-plate-size peoner. De blomstrer fra vår til høst med noen, slik som trollhassel, blomstringen i vinter. Farger inkluderer alle nyanser av regnbuen, pluss hvit og nesten svart. Forskjellige blomster lever fra en til så mange som 50 år med riktig pleie.

Lyspærer

Blomster reprodusere naturlig av frø, løpere, pærer, knoller og knoller. Pærer inneholder babyen plante og blomst i det, dekket av overlappende kjøttfulle lag festet til en basal plate. Et eksempel på en pære er en løk. Bunnen av løk der røttene dannes er basal plate. Vårløker inkluderer tulipaner, påskeliljer og krokus. Sommer pærer inkluderer amaryllis, orientalske liljer og alliums. Ikke kutt bladene på pærene etter at de har blomstret til de er helt brun. Pærer kan leve i flere år.

Stengelknoller og knoller

Knoller og knoller er lik pærer ved at de inneholder den genetiske koden for å gjenskape anleggs blomst, men de har ikke lag. En tuber du kan bli kjent med er potet. Når du ser "øyne" av potet, de er faktisk spirer som vil slå inn i stengler og blader. Blomster som reproduserer gjennom knoller eller knoller er begonier, Gladiolus, georginer og fresia. Blomster fra knoller og knoller tilbake år etter år med riktig pleie.

ettårige

Annuals er planter som lever i bare én sesong. De spire, vokse, modne, blomst, setter frø og dør innen en vekstsesong. Hva kan være forvirrende er at enkelte stauder kommer tilbake år etter år på samme sted. Det er ikke det samme plante, men snarere splitter nye planter vokser fra frø fra sesongen før. Ettårige inkluderer solsikker, petunia, lobelia, zinnia, mose roser og alyssum.

stauder

Stauder lever i mer enn to år. Noen som klematis leve i flere tiår. Stauder vokse fra frø første året, men for det meste ikke blomstrer. De blomstrer sparsomt i det andre året, og nå sitt fulle blomstrende potensial i det tredje året og utover. Blomstene sette frø, men plantene kan også gjengis med stilk eller rot borekaks, også. Peoner, roser, delphiniums, Gaillardia, solhatt og svart-eyed Susans er eksempler på stauder.

Trær og busker

Ganske mange trær og busker er plantet for sine blomster. De fleste blomstrer bare for en kort tid, men mens de blomstrer treet eller busken er bokstavelig talt dekket med blomster, for eksempel Dogwood, crabapple og forsythia. Blomstene er også store og prangende, slik som magnolia og tre peoner. Frukttrær verdsatt for frukt i stedet for blomster fortsatt sette på et show om våren. Andre blomstrende busker inkluderer hortensia, fuchsia, lilla og mock orange.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com