Life Cycle av en Hette Orchid

January 30

Hooded orkideer, som navnet antyder, har en hette eller hjelm-lignende struktur, vanligvis dannet fra en av blomstens begerbladene. En sepal er teknisk sett en litt annen struktur enn et kronblad, selv om de er like i utseende; Vanligvis har en orkidé tre begerblad og tre kronblad. Livssyklusen til en hette orkide, som det av de fleste orkideer, er i hovedsak lik stadier av en normal blomstrende plante, med noen viktige forskjeller.

Basic Life Cycle

I brede strøk, livssyklusen til en hette orkide minner om en typisk blomstrende plante. Det går gjennom stadier av frø formasjon og spiring, frøplante vekst og anlegg modning, blomstring, reproduksjon og neste generasjon av frø formasjon. Reproduksjon kan være enten seksuelt eller ukjønnet; i sistnevnte tilfelle, utvikler en ny orkide plante fra en avlegger av den overordnede anlegget.

variasjoner

Mens den grunnleggende livsløpet til et hette orkidé er ganske grei, kan det gå gjennom noen uvanlige prosesser, avhengig av spesifikke arter. For eksempel, væren hode tiril (Cypripedium arietinum) nesten utelukkende reproduserer aseksuelt, via avleggere. Denne tendensen kan forklares med sterkt begrensende faktorer knyttet til seksuell reproduksjon. Den smale formen på ram hode tiril gjør det vanskelig for noen store pollinatorer å gå inn i blomsten. Imidlertid har blomsten også mange hårete trichomes, strukturer som vil blokkere veien for små og lette pollinatorer. Derfor bare noen få arter av bier er tilstrekkelig tung å børste bort de trichomes, men liten nok til å passere på innsiden. Av disse artene, bare de yngste, minst erfarne personer gidder å pollinere ram hode tiril, som de snart oppdage det gir dem ingen nektar.

Myccorhizal relasjoner

Ett særtrekk ved orkide livssyklus er forholdet de har med sopp. Mens de fleste blomstrende planter produserer en stivelse rundt sine frø, nødvendig for barnet plantens ernæring, har orkide frø ingen stivelse. I stedet må frøet lande blandt myccorhizae, en bestemt type av sopp. Hvis den gjør det, kan frøet utlede næring fra sopp, slik at det å modnes.

Typer Hooded Orchids

Hooded orkideer ikke omfatte en bestemt art eller slekt. Generelt er orkideer av Galearis familien anses hette orkideer. For eksempel er Galearis spectabilis kjent ofte som den lilla-hette orkidé. Hetten formen er reflektert i det latinske navnet, som Galearis kommer fra det latinske ordet Galea, som betyr hjelm. Andre orkideer med hette strukturer inkluderer tiril, som tilhører den Cypripedium slekten og nonnen hette orkide, et medlem av den Phaius slekten.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com