Bean Planting

August 30

Bønner er en fantastisk kilde til protein og er svært billig å vokse. Innsatsen involvert i bønne vokser relativt minimal og ukomplisert, selv om det er noen viktige punkter å huske på. I hovedsak vil de viktigste bekymringer være med kvaliteten på jorda og dens forberedelser, klima (bønner trenger varme og sol), og riktig avstand mellom frøene.

Best Season og Klima

Den beste tiden å plante noen form for bønne er i begynnelsen av en varm årstid, for eksempel langt ut på våren etter noen frosten har kommet og gått. De er en varm-været anlegget og er ikke hardfør nok til å håndtere kaldt klima. Selv om våren kommer tidligere enn vanlig der du bor, er det ikke en god idé å plante bønner før en uke etter siste frost, som bakken kan fortsatt inneholde delvis frosset fuktighet. Den beste jordtemperatur for bønne planting er ca 60 til 70 grader F.

I tillegg bønner må plantes i direkte sollys. Ideelt sett hva du bør sikte etter er en sen-våren planting, etterfulgt av tending og ytterligere planting gjennom sommeren. Fall planting må gjøres innendørs i et varmt rom i nærheten av et vindu med direkte sollys.

planting Beans

Jordsmonnet der du planter bønne frø skal være løs og godt gjødslet med kompost og / eller gjødsel. Bønne frø må plantes dypere enn en tomme i hagen din seng, noen få inches fra hverandre for tilstrekkelig økende plass. Hvis du er presset for plass, plante parallelle doble rekker, atskilt med en fot på plass, vil benytte en trang planting overflaten til maksimal effekt.

Pol bønner, på den annen side trenger mer plass; plante polet bønne frø halv fot fra hverandre, i rader som er opptil 3 fot fra hverandre. Det er også viktig å merke seg at pol bønner må en støtte for å feste til, slik at de kan vokse oppover. Disse støtter kan være alt fra en eierandel i bakken til en gjerdestolpe til en wire gjerdet selv. En velstelt polet bønne plante kan vokse så høyt som 15 fot.

Tending til Plantet Beans

Jordsmonnet der dine bønne frø er plantet skal være løs, befruktet og ikke altfor fuktig. Spiring av frø av belgvekster blir problematisk når jorda er for mettet med vann, som fører til forringelse av frø før det blir en sjanse til å spire, og noen ganger metning kan føre til råte.

Bønner også spire ganske skjøre røtter når de vokser, nødvendiggjør en mer grunne luking og hoeing prosess. For å hindre ugress vekst uten å ødelegge dine bønneplanter, sørg for ikke å huljern for dypt eller for tett i jorda rundt plantene.

Bean planter bør vannes en gang i uken, men ekstremt varme og tørre staver kan kreve to vanning i løpet av en uke. En mulch haug av gress utklipp, halm eller blader er utmerket for å holde nødvendig jordfuktighet i, uten altfor mette jord. Også biller elsker å hjemsøke bønneplanter og innmating av bladene. Du vil mest sannsynlig nødt til å plukke disse ut av hånden på en jevnlig basis.

Det er best å velge bønner når de er tørre, som å plukke dem når bære anlegget er våt av dugg eller regn kan føre til at anlegget for å bli infisert med sykdom på planter. Pass på å ikke vri eller bryte noen stilker på bønne anlegget, som - i likhet med bønne plante rotsystemer - har en tendens til å være skjør.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com