Mint planter med Tubular Roots

January 2

Mint planter med Tubular Roots


Noen planter i mint familien vokse rhizomatous røtter. De er vanligvis urteaktige stauder som er dyrket som urter for kulinariske formål, for duft i potpourri og poser og å legge floral interesse til hagen. Det er en art innenfor mint familien som vokser en stor caudex og er ofte brukt i bonsai. En annen mynte arter utvikler store rotknoller. Det dyrkes hovedsakelig som mat avling.

Calamint

Calamintha art, ofte referert til som calamint, er inkludert innenfor familien enorme mynte. Disse artene vokser rhizomatous røtter. Rhizome er en liten stilk som vokser og sprer seg horisontalt like under jordoverflaten og danner nye lille calamint planter hvert få inches. C. arkansana er 6 til 12 inches høy og bred. Det blomstrer i hvitt til burgunder eller lilla fra midspring til første frost. C. nepeta er 12 til 18 inches høy og bred. Det blomstrer i hvitt fra sen vår til tidlig høst. C. Nepeta underarter nepeta vokser bredere enn arten, med en moden bredde opp til 2 fot. Det blomstrer også fra sen vår til tidlig høst, men blomstene er større og lilla til hvitt. Calamint bladene lukter peppermynte når de er knust.

Mint

Mentha arter danner også rhizomatous røtter. M. x Pipe f. citrata eller sitron mynte er 1 til 2 fot høye og brede og blomstrer i lavendel i midten av sommeren. Bladene har en oransje-mint smak og duft. The Chocolate sorten, eller sjokolade mynte, ligner sitron mynte, men bladverket lukter og smaker som minty sjokolade. M. spicata eller peppermynte er 1 til 2 fot høye og brede og blomstrer i blek lilla, rosa eller hvite i midtsommer. M. suaveolens eller eple mynte er den samme som peppermynte i størrelse og blomst tid, men det blomstrer i blek rosa til hvitt. Bladene lukter og smaker som frukt.

Bonsai Mint

Plectranthus ernstii eller bonsai mynte utvikler en tykk saftig woody utseende caudex. Det blir avrundet som anlegget aldre og kan vokse til 2 inches tykke. Disse mynte planter er omtrent en fot høy ved forfall. Bladene er tykke, fuzzy og litt saftig, noe som gjør dem vises fløyelsaktig. Bonsai mynte planter blomstrer om sommeren, produserer blomster som spenner fra blek blå til lilla. Bladene har en krydret duft.

Livings Potato

Plectranthus esculentus, kjent som Livings eller Madagaskar potet og eggerøre, dyrkes i Sør- og Øst-Afrika for sine spiselige røtter. De rotknoller på denne mint planten er tykk og langstrakt, ligner fingre. De blir fremstilt på samme måte som poteter, inkludert en tallerken som ligner på potetsalat, og blir spist rå. Smaken av røttene varierer avhengig av vekstforhold. Det kan være lik søtpoteter eller pastinakk. De kan også ha en bitter smak eller knapt noen smak i det hele tatt. Plantene vokser til ca 3 fot høy med 2- til 2 1/2-tommers fuzzy duftende ovale blader. De blomstrer om våren, produsere blomster i rødt, gult eller lilla.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com