Purpursolhatt vs. Black-Eyed Susan for My Garden

December 19

Purpursolhatt vs. Black-Eyed Susan for My Garden


Purpursolhatt (Echinacea purpurea) og svart-eyed Susan (Rudbeckia hirta) brukes i hagen grenser, masse beplantning og naturalisert områder. Begge har en lang blomst periode, fra tidlig eller midtsommer til høsten. I tillegg er både tiltrekke sommerfugler og fordelaktig insekter, og deres frø hoder gi vinter mat for fugler.

beskrivelser

Purpursolhatt er en flerårig plante som vokser en til fem fot høy og opp til 3 fot bred. Den sterke, hårete stilker bjørn daisylike blomster i nyanser av rosa eller lilla med mørk-lilla sentre.

Black-Eyed Susan er vanligvis en årlig plante, men kan være biennale eller flerårig i varmt klima. Det vokser en til tre fot høy og 1 1/2 til 3 fot bred. Dens røde, oransje eller gul, daisylike blomster har mørk brun eller rødbrun sentre.

Kultur

Purpursolhatt er hardfør i US Department of Agriculture plante hardførhet soner 4 til 10 eller sone 3 til 9, avhengig av kilden. Black-Eyed Susan vokse i sone 2 til 11. Begge typer planter reseed frodig, og noen gartnere vurdere dem aggressive planter som tar over blomsterbed.

Begge plantene vokser best i fuktig, godt drenert jord som inneholder organisk materiale, selv om de vil vokse i de fleste typer jord. Purpursolhatt tåler våt jord og til. Begge plantene vokser i delvis skygge til solfylte steder, men ha nytte av noen skygge i varmt klima. De er tørke-tolerant, men Purpursolhatt ikke vokser så vel i tørre områder med full soleksponering. Black-eyed Susan jord salttoleranse regnes som god stund Purpursolhatt sin anses dårlig.

Sykdommer

Black-eyed Susan er utsatt for flere sykdommer enn Purpursolhatt. Verticillium wilt er en dødelig sykdom som påvirker svart-eyed Susan. Dunete mugg fører spraglete gule blader og hvite smuss resultater i lyse flekker på bladene av svart-eyed Susan. Gray mold produserer fuzzy, grå, soppvekst på Purpursolhatt. Begge artene er påvirket av bakteriebladflekker og pulveraktig mugg.

skadedyr

I nordlige hager, japansk biller tygge på bladene av Purpursolhatt. I alle områder, blad gruvearbeidere og søtpotet whiteflies skade Purpursolhatt løvverk mens vine biller skade sine røtter.

Fire-lined plante bugs føre til brune, runde, innsunkne flekker på bladene av svart-eyed Susan. Flekkene er ofte forveksles med skader forårsaket av en sykdom. Bladlus suger saft svart-eyed Susan løvverk, og goldenglow sawfly larver spiser plantens blader.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com