Hvordan Grav Cannas

November 5

Hvordan Grav Cannas


Canna liljer er sommer-blomstrende planter som vokser fra en tuberous rot kalles en rotstokk. Cannas kommer i et bredt spekter av farger og vokse fra en fot til 10 fot høy avhengig av variasjon. Mens cannas kan trygt overvintrer i hardførhet soner 7-10, vil gartnere i sone 1 til 6 trenger å grave opp jordstengler og lagre dem til våren.

Bruksanvisning

Grave opp Cannas

1 Grav opp CANNA rotstokker før bakken fryser. Frysing vil føre dem til å råtne.

2 Skjær plantens blader, slik at 3 eller 4 inches. Kast trimmet løvverk å redusere sjansene for insekt angrep.

3 Bruke en hage gaffel eller sparkel, forsiktig løsne jorden rundt jordstengler.

4 Sett gaffel eller sparkel under hver rhizome og forsiktig løft til den lange, tuberous roten er eksponert. Rhizomes kan spre seg raskt i en vekstsesong, så pass på å grave et område som er stort nok til å ta høyde for ny vekst.

5 Løft rot ut av bakken og rist av eventuelle klumper av jord. Lagre eventuelle ødelagte deler av rhizom - disse brikkene vil også slå rot og vokse.

6 Børst eller vaske av løs jord og inspisere rhizome for insektangrep eller råte. Kast alle rhizome som vises råtnet eller infisert.

lagring Cannas

7 La røttene tørre i tre dager, spesielt hvis du har vasket av røttene med vann.

8 dele klumper i tre til fem øye pærer.

9 Plasser klumper i en plastpose med flere luftehull. Dette vil holde fuktighet fra å bygge opp, men hindre rhizome tørker ut.

10 Legg sagflis, tørket torv mose eller annen ren, tørr organisk emballasjen for å beskytte roten.

11 Oppbevar posen i et mørkt område mellom 45 og 60 grader. Dette vil hindre at jordstengler fra frysepunktet, men vil hemme tidlig vekst.

Hint

  • Hvis CANNA jordstengler blir for tørr under vinterlagring, spritz dem med en plante mister.
  • Ikke la pærene tørke helt ut. Ifølge Dustin og Nikki snø, eiere av Horn Canna Farm i Carnegie, Oklahoma, er dette den viktigste grunnen plantene ikke klarer å vokse neste år.

© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com