Er regnvann eller vann fra springen bedre å vanne en hage?

July 10

Er regnvann eller vann fra springen bedre å vanne en hage?


Holde hagen din ordentlig vannet gjennom hele vekstsesongen er halve kampen mot målet om en god avkastning på innhøsting. Varierende vannstand i jorda kan skape problemer for planter, den mest kjente kanskje være blomstre slutten råte i tomater. For å holde det fuktighetsnivået konstant, kan du ikke alltid stole på været, spesielt i områder som ofte ser tørkeperioder eller tørke over den varme sommeren. Disse forholdene tvinge bruk av vann fra springen, enten kommunalt eller godt, på blomster og grønnsakshager.

regnvann

Som en myk vannkilde, er regnvann det beste alternativet for alle planter. Bløtt vann inneholder ikke salter. Salt kan være svært skadelig for hageplanter, så det fester seg til den tynne huden på planterøttene og tørker dem gjennom osmose. Regnvann er også litt surt, som de fleste planter krever; de som foretrekker mer alkalitet er ikke skadet av mengden av surhet i regnvann. Planter foretrekker et smalt vindu for pH-verdier mellom 5,5 og 7,5.

Springvann

Vannet som kommer ut av springen din kommer vanligvis fra en brønn hvis du bor i et landlig område eller fra et vannbehandlingsanlegg hvis du bor i et urbant område. Kommunalt vann er ofte fylt med kalk tilsatt ved renseanlegget for å forlenge levetiden til rørsystemet. Lime endrer surheten i vannet til alkalisk, heve pH-nivåer, og er til stede i større mengder Jo nærmere du er til anlegget. Denne høye pH-verdien er nok til å understreke de fleste planter. Vel vann kan ha for mange uløselig mineraler, eller hardt vann, som det ofte kalles. Hardt vann danner buildups på innendørs inventar og forlater såpe avskum i karet. Det kan likeledes påvirke plantene dine.

Vannmyknere

Disse brukes til å myke opp vel og kommunale vannet ved å erstatte de uløselige mineraler som kalsium og magnesium med løselig natrium. Hver er like skadelig for plantene, forårsaker rotsystemer til funksjonsfeil og plantene for å lide og til og med å dø i ekstreme tilfeller. Til tider med tørke når vanning er viktig, kalkfilter systemer plassere ekstra stress på planter som allerede er stresset med katastrofale resultater.

oppsamling av regnvann

Ikke bare er regnvann det beste valget for din hage, samle og bruke den er også miljøvennlig og ansvarlig. En regn fat kan spare et hus opp til 1300 liter vann i løpet av sommeren vanning sesongen, ifølge Environmental Protection Agency. Fange og bruke dette vannet hjelper til med storm avrenning og reduserer bruken av en naturressurs for hage og plen vanning. Mange regn fat er tilgjengelig på markedet, og mange er utstyrt med slangearmatur og deksler for å gjøre innsamling og bruk uanstrengt.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com