Zone Sampling for Jord i Alfalfa Produksjon

July 15

Zone Sampling for Jord i Alfalfa Produksjon


Beitemark jord varierer sterkt, selv innenfor et enkelt felt. Jord tekstur, gjennomtrenge dybde, helling og vannretensjon er noen av jordegenskaper som brukes til å skille en jord sone fra en annen. De samme egenskapene er også ansvarlig for helse og kraft av alfalfa vokser med sonen.

jordtyper

Jord varierer i konsistens, sammensetning og porøsitet. Sandbunn er svært porøs, har en modig tekstur og er sammensatt av store partikler. Leire jord er tett, har en glatt tekstur og er sammensatt av små partikler. Innenfor disse to ytterpunktene finnes en rekke loams. Sandy loams har en høy andel av organisk materiale, noe som gjør dem litt mindre porøs enn sandholdig jord. De har også mindre partikler og en grov tekstur. Clay loams er også høy i organisk materiale, noe som gjør dem mindre tett. Deres partikler som er større enn de av leire jord. Alfalfa vokser best i sand loams. Avlingen krever løs jord og god drenering.

Zone Samples

Alle jordtyper kan være tilstede i et enkelt felt. For å finne ut hvilke vekster vil vokse best i hvilket område, bønder og jord forskere ta og test jordprøver. Gitteret Prøvetakingsmetoden krever at jordtestere for systematisk å teste deler av voksende areal innen området etablert et referansepunkt. Zone prøvetaking krever ikke så mange jordprøver. I stedet dyrkere ta prøver fra områder med ulike korn historier og rentehistorikk samt fra områder med varierende topografi. Når det er etablert soner, vil dyrkeren finne at de har færre vekstsoner enn de ville hatt de brukte nettet sone metoden. Dette kan vise seg å være gunstig i forhold til befruktning krav og avling planlegging.

Befruktning og vedlikehold

Jo mindre variasjon i grunnforholdene, til færre soner for en bonde administrere. Dyrkere kan også plante avlinger i områder der de sannsynligvis vil trives. Alfalfa, for eksempel, er best dyrkes i brønn-drenerende soner. Kjenne befruktning behovene til et bestemt område betyr at bruk av gjødsel er spesifikke for denne regionen.

betraktninger

Zone prøvetaking bør gjennomføres årlig, spesielt på sandbunn hvor næringsstoffene er lett tapt. Dyrkere kan velge sonen de ønsker å prøve basert på avlingen suksess eller fiasko. De kan også planlegge å rotere alfalfa med andre dekkvekster som ville gjøre det bra i sonen, eller dra nytte av nitrogen som alfalfa ofte etterlater seg.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com