Black Mold på Petunias

July 30

Black Mold på Petunias


Den petunia er en urteaktig flerårig og er ofte funnet i mange verft og hager. Disse blomstene kommer i en rekke farger, som rosa, lilla og hvitt. Imidlertid er skjønnheten av petunia ofte skjemmet av tilstedeværelsen av svart mold på overflaten. Sotete mold er vanlig i petunia og ofte fører til at blomsten blir skjemmende.

Identifikasjon

Svart sotet mold er en tilstand som oppstår på en rekke landskap planter, inkludert petunia. Denne tilstanden er lett kjennelig på veksten av svart, sprø sopp på blader, stengler og blomst hoder. Sotete mold er ansett som en kosmetisk tilstand og vanligvis ikke skade petunia. Imidlertid kan petunia med svært tunge belegg, sotete muggsopp lider av redusert energi og dårlig helse.

årsaker

Petunias er utsatt for angrep av insekter som suger som kan føre sotet mugg å utvikle. Bladlus er vanlige petunia skadedyr. Disse små insekter samles på undersiden av anlegget blader og er vanligvis rød, oransje, gul, rosa eller grønn. Bladlus lever av bladene av petunia ved å bruke sine skarpe munn å fjerne plantesaft. Forbruker store mengder plantesaft fører bladlus å utstråler et stoff som kalles honningdugg, noe som fører til sotete muggsopper å følge overflaten av vertsplanten. Tilstedeværelsen av sotet mugg er et tegn på tung aphid infestation.

Forebygging

Kontrollere insektplager er nøkkelen til å redusere svart sotet mold på petunia. Bladlus kan fjernes fra petunia ved å sprøyte dem med vann to ganger hver uke. Den kraftige strøm av vann slår bladlus fra anlegget, noe som reduserer deres antall. Fjern små mengder bladlus fra petunia ved dabbing dem med en alkohol-gjennomvåt bomullsdott eller bomullspinne.

kjemisk kontroll

Tunge bladlusangrep kan kreve insektmidler tilgjengelig på ditt lokale hage forsyning sentrum. Gartnerier oljer brukes ofte for å eliminere bladlus på landskapsplanter. Disse produktene fungerer ved å dekke bladlus med olje, slik at den kveles og dø. Hagebruk oljer må komme i kontakt med insekt å drepe den, så sørg for å bruke disse produktene grundig. Konsentrer på undersiden av anlegget blader, hvor bladlus samles for å mate. Insektdrepende såper er et annet produkt som ofte brukes for å eliminere og kontrollere bladlus. Noen planter tåler ikke insekt såper, så sørg for å teste disse produktene på et lite område av anlegget før du bruker den til hele anlegget. Hvis petunia viser ingen negative effekter etter sju hele dager, er det trygt å bruke produktet på hele anlegget.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com