Bringebær Plant Virus og Bugs

September 13

Bringebær Plant Virus og Bugs


Bringebær er et felles hjem bær avling. Mens plantene er ikke vanskelig å dyrke, de er utsatt for en rekke virussykdommer og insekter. Alltid kjøpe sertifiserte virusfrie planter og inspisere plantene dine ofte for tegn på sykdom og angrep.

Mosaic

Mosaic er de mest skadelige virussykdom afflicting bringebær planter. Symptomer inkluderer blad marmorering, pucke og blemmer. Disse symptomene kan forsvinne i sommer, men sykdommen forblir. Utbytte er redusert og bær kvalitet er dårlig. Bladlus spre bringebær mosaikk. Inspiser plantene dine ofte for bladlusangrep og behandle dem med et insektmiddel godkjent for bruk i mat avlinger.

Leaf Curl

Planter infisert med leaf curl virus har små, gyldenbrunt, mørkegrønne blader som krøller seg ned og innover. Infiserte planter dø innen 2 eller 3 år. Det er ingen kontroll, så fjerne og ødelegge plantene så snart sykdommen er funnet. Bladlus spre leaf curl, så insekt kontroll er nødvendig.

Tomato ring

Tomato ring virus påvirker bare røde bringebær, ikke de sorte varianter. Infiserte planter er mindre energisk enn vanlig, men ellers synes fint. Viruset som forårsaker bær å være liten og smuldrete. Dolken nematode sprer denne soilborne viruset. Teste jord for nematode angrep før planting bringebær.

Raspberry Streak

Tobakk strek viruset forårsaker Raspberry strek og påvirker bare sorte bringebær, ikke røde. Lilla streker på de nedre delene av stokker og nederste bladene er gulnet og spraglete. Løv nærheten cane tips er hekta eller vridd og ofte mørkere grønn enn vanlig. Frukten på infiserte canes er liten og smakløs. Dra og ødelegge dårlig infiserte planter.

Cane Insekter

To typer cane boremaskiner, biller som legger eggene sine inne bringebær canes etter punktering det, søke bringebær. Bringebær stokk maggot er en liten flue som legger sine egg på nye knopper eller stokk tips. For alle tre insekter, canes svelle eller wilt. Skjær av cane 6 inches under de berørte områdene og bruke insektmiddel i løpet av våren.

Crown boremaskiner

Bringebær kronen borer, en klar-vinger møll, har en to-årig livssyklus. Dette insektet overvintrer i røttene og bark under jorda nivå den første vinteren, men tilbringer sin andre vinter i kronen, forårsaker canes å wilt. Grave opp og ødelegge dårlig infiserte planter, men lette infeksjoner kan styres ved 2 års spring-and-fall permetrin applikasjoner.

andre skadedyr

Bladlus feed på ny vekst. De kan spre en rekke virussykdommer. Kontrollere dem med en sterk strøm av vann eller insektmidler. Bringebær fruitworms er bille. De lever av bringebær løvverk og skade frukt. Plukk av ormer for hånd eller spray med permetrin. Piknik eller glansbiller er tiltrukket av overmoden og skadet frukt. Hyppig plukking av moden frukt er den beste kontrollen. Japansk biller forlate hull og ujevne kanter på bladverket. Hånd plukke dem eller spray med et insektmiddel.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com