Hvordan koble opp en Peis Peis

June 11

Hvordan koble opp en Peis Peis


En vedovn eller peis kan være et flott tillegg til ditt hjem, men det finnes en rekke forholdsregler du må ta før du kan installere en sikker måte. Den første er å ha din skorstein inspisert av en profesjonell. Dette er meget viktig, fordi et blokkerte eller ustabil skorsteinen kan være en alvorlig brannfare. Selv om skorstein er i god form, trenger du en profesjonell til å fortelle deg om det er trygt for en ovn. Du kan ikke koble en vedovn til en skorstein som allerede er koblet til et annet apparat, for eksempel en gassvarmer.

Bruksanvisning

Hvordan koble opp en vedfyrt peis

1 Hvis skorsteinen er egnet for en vedovn, kan du være i stand til å fyre med rør gjennom peisen og inn i skorsteinen. Først måle diameteren på ovnen og skissere disse dimensjonene på gulvet hvor du har tenkt å installere den. Det må plasseres minst 36 inches bort fra brennbare materialer som for eksempel vegger eller møbler.

2 Installer en nonflammable base for ovnen. Basen må strekke seg minst 12 inches utover sidene og baksiden av ovnen, og 18 inches utover foran ovnen. Egnede materialer for en base inkluderer steinhelle, leire fliser skifer eller murstein. Disse må innmurt slik at det ikke er noen mellomrom mellom dem. For ekstra sikkerhet, til sted blikk mellom gulv og fliser sikre at det ikke er noen hull.

3 Finn spjeldet på peisen. Dette er åpningen der peisen kobles til skorsteinen, og vil bli plassert på toppen av en vertikal stigning på baksiden av peisen din. Markere dette punktet på veggen med en blyant.

4 Plasser ovnen som angitt. Mål avstanden (høyde) mellom toppen av demperen og influensa av ovnen (hullet i ryggen der Stovepipe er satt inn). Dette vil være høyden på Stovepipe. Den Stovepipe bør være minst 18 inches fra alle ubeskyttet overflate, inkludert gulvet.

5 Mål sideveis avstand fra baksiden av spjeldet til ovnen. Dette vil være dybden av Stovepipe.

6 Fjern alt brennbart veggmateriale innen 18 inches av Stovepipe.

7 Sett sammen din Stovepipe. Røret diameter bør være av samme størrelse som influensa krage, som er der kontakten røret kobles til baksiden av ovnen. Fest deler av røret, slik at det er minst 2 inches av overlapping mellom leddene, med plissert enden som vender ned. Fest hver felles med brannsikker fugemasse og minst tre metall skruer.

8 Sett Stovepipe inn i skorsteinen, slik at den stiger like over spjeldet, og koble den andre enden til komfyren. Tett rundt åpningen med brannsikker fugemasse, ved hjelp av fingerbøl anbefalt av ovnen produsent og instruksjonene på fugemasse.

9 Tett demper hjelp stålplate eller et ikke-antennelig, fiberinstallasjon som steinull.

Hint

  • Feil komfyr isolasjon kan være en alvorlig brannfare. The National Fire Protection Association har strenge brannsikkerhets retningslinjer, og du bør rådføre seg med dem før du begynner installasjonen.

© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com