Hva skjer hvis du ikke vann etter plante frø?

December 9

Hva skjer hvis du ikke vann etter plante frø?


Hvis du drømmer om en hage fylt med grønnsaker og blomster, men har et begrenset budsjett, vurdere å starte planter fra frø. Ikke bare er frø rimeligere enn barnehage starter, men du har også et bredere utvalg av arter og sorter. Starter frø er enkel, men selv om du følger anvisningen på pakken om settedybde og jordtemperatur, vil frøene ikke lykkes hvis du glemmer å holde området fuktig.

Vann og Spiring

De fleste frø trenger vann for å spire. Når jorda er ved riktig temperatur, vann er i stand til å gå inn i tørre frø. Dette vannopptak, kalt absorpsjon, får frø til å hovne opp og bryte frøet strøk. Vannet begynner også metabolske prosesser i frøet som forteller sovende frø embryo å begynne å vokse. Innen få dager etter at fosteret begynner å vokse, sender den en liten rot i jorda. Kort tid etter denne roten tar tak, kommer den første shoot fra jorda. Uten vann for å starte denne prosessen, vil frøet ikke spire. Temperaturen som kreves for vann inn frø varierer avhengig av hva du plante.

Preplanting Treatment

Noen frø har frø strøk som er så sterk vann kan ikke lett trenge gjennom pelsen. I dette tilfellet, må du gni frø over sandpapir eller en fil til lett riper i frøet pelsen. Denne prosessen kalles markberedning. Årlig sukkererter (Lathyrus odoratus) er et eksempel på frø som drar nytte av markberedning.

Selv om de ikke trenger markberedning, årlige belgfrukter, saft og nasturtium (Tropaeolum spp.) Har tøffe frø strøk. Disse frøene spirer lettere hvis du suge dem i et fuktig papirhåndkle over natten før planting. Hold håndkle i en plastpose for å holde det fuktig.

Frø Startet Innendørs

Hvis du starter frø innendørs, er du den eneste kilden til vann for frø. Nøkkelen er å holde jorda fuktig, men ikke våt. Så snart du planter frø, bruk en sprayflaske for å fukte jorda. Du ønsker ikke å helle vann på jorda, fordi dette kan løsne frøene. Sjekk jorda hver dag og spray det på nytt hvis jorda ser eller føles tørr.

En annen vanning alternativ er å plassere pottene i en skuff og hell en tomme av vann i skuffen. Tilsett mer vann i skuffen hvis toppen av jorda ser eller føles tørr. Hvis du velger å bruke et drivhus-stil brett med plastlokk, tar du av lokket så snart du ser spirene dukke opp; det overskytende fuktighet fra lokket kan føre til en soppsykdom som dreper frøplanter.

Frø Startet Outdoors

Frø plantet rett utenfor er i stand til å trekke vann fra jorda og motta ytterligere vann fra regnbyger. I tørt vær, vil du til tåke der du plantet frøene.

En større bekymring for frø startet utenfor er jorda blir for våt, forårsaker frøene råtner eller forbli for kaldt for spiring. Man kan forhindre begge problemer med et lag av plast over jord. Etter misting jord, lå klar plast over området. Dette skaper en drivhuseffekt for å varme opp jorda og hindrer kraftig regnvær fra vaske frøene unna. Sjekk plast daglig. Så snart du ser frøplanter, trekke opp plast for å hindre sopp problemer. Hvis frøplanter fortsatt trenger beskyttelse, bør du vurdere å installere hevet rad dekker.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com