Hvordan lage Trellises for Grønnsaker

April 9

Hver gartner vet betydningen av et espalier når det vokser grønnsaker. Funksjonell og tiltalende, er trellises bygget for å tåle vekten av grønnsaker, og oppmuntre dem til å vokse vertikalt for å unngå å ta for mye malt plass. De forhindrer også råte og soppsykdommer i grønnsaker ved å holde dem av den fuktige bakken, og beskytte dem fra sultne gnagere.

Grønnsaker som agurk, tomater, bønner og erter trenger støtte trellises gi mens vokser. Enten dyrke grønnsaker i en container eller på bakken, hjemmelagde trellises er mye billigere enn butikk eller barnehage kjøpte dem, og kan gjøres for å passe dine behov.

Bruksanvisning

Hvordan lage Trellises for Grønnsaker

En Bestem hva slags grønnsaker du vil vokse til å bestemme hvilken type espalier du bør gjøre. For lette grønnsaker som erter eller lima bønner kan du lage en espalier med innlegg og hønsenetting eller mesh netting i mellom. Tyngre grønnsaker, men trenger tungt konstruert trellises.

2 Plasser to 8-fots lange tømmer 2-av-4s vertikalt på et rent gulv, avstand dem 5 ½ fot fra hverandre.

3 Mål 24 inches fra endene av både 8-fots lengder med et målebånd og markere den nøyaktige plasseringen med en maskeringstape eller markør. Denne biten vil være under jorden for å holde espalier godt opp.

4 Lay et 6-fot trelast 2-av-fire horisontalt på de øvre ender av de vertikale stolper. Legg den andre 6-fots trelast vannrett over de nederste endene av innleggene, 1 tomme over merkene.

5 Slitasje vernebriller og ørepropper og fest de fire hjørnene av rammen med en bormaskin og galvaniserte dekk skruer. Du vil nå ha en stor firkant ramme med to 24-tommers ben.

6 Ta et målebånd og måle 36 inches på toppen horisontal lengde av trelast. Markere stedet med maskeringstape. Mål og merk 36 inches på nedre lengde også.

7 Legg en 6-fots 1-by-2 bord direkte over den øvre og nedre merkene og fest den til styrene nedenfor med galvaniserte skruer. Du vil nå ha en ramme med en vertikal lengde på tre kjører rett ned på midten.

8 Tiltak 1 fot ned fra toppen av rammen og merke det på begge vertikale sider. Plass de fire andre brett 12 inches hverandre i samme vertikal måte.

9 Legg en 6-fots 1-by-2 kortet over merkene og bore den på plass med galvaniserte skruer. Gjenta med alle fire boards.

10 Bruk en spade eller innlegg hull digger å grave to hull i bakken som er 1 ½ fot dyp. Fyll 6 ​​inches av grus i hullet for å holde espalier på plass, og hindre den fra skiftende når jorda er våt.

11 Sett espalier i hullene og tamp det ned med en pinne for å fylle og hull eller hull. Du kan bygge flere trellises som dette for dyrking av ulike grønnsaker, endre målingene som passer din hage plass.

Hint

  • Tillat minst 5 inches plass hvis plassere espalier ved siden av en vegg for å gi grønnsakene nok plass til å vokse.

© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com