Hvordan lage en Desert Terrarium

May 19

Hvordan lage en Desert Terrarium


Et terrarium er et lukket eller delvis lukket beholder som inneholder planter som er svært kompatibel med hverandre. Desert terrarier er lett å vedlikeholde fordi plantene som brukes i disse terrarier trenger minimal vanning. Desert terrarier lar deg også bruke kreative aksenter som falske øgler og fargerike steiner. Fordi "ørkenen" planter krever så lite vann, må du sette din terrarium sammen på en bestemt måte for å gi plantene riktig miljø.

Bruksanvisning

En linje nederst i terra cotta beholder med en til to kopper småstein for drenering; Det bør være minst en tomme av drenerings materiale på bunnen av beholderen. Du trenger flere småstein - opp til tre inches dyp - for store beholdere.

2. Plasser en 1/2-inch til en-tommers lag av trekull over dreneringsmaterialet. Kullet hjelper til å nøytralisere lukten av enhver råtnende materiale i jord som plantene vokser.

3 Plasser en tomme av Sphagnum mose over trekull. Mosen holder jord og sand i å gli ned i dreneringslaget. Vær imidlertid oppmerksom på at mosen vil holde fuktighet, noe som gjør det unødvendig å vann i samme grad som om det var ingen mose. Hvis du finner ut at ørkenterrarier bli for våt selv med minimal vanning, utelate Sphagnum mose og plassere en tynn, fin skjerm over trekull i stedet.

4 Fyll beholderen omtrent halvveis med potting jord. Den potting jord bør ha sand blandet med det, men ikke bruk strand sand, da dette har for mange miljøgifter som kan skade plantene.

5 Plasser noen steiner som vil være en del av terrarium dekorasjoner og stikker ut av jorda.

6 Fyll terrarium container til nesten full med jord.

7. Plasser en en-tommers lag av sand på toppen av jordsmonnet.

8 Dig hull i terrarium jord- og sandlagene å sette inn terrarium planter. Plasser de høyeste plantene i ryggen hvis du vil vise terrarium bare fra den ene siden. Plasser de høyeste plantene i midten hvis du vil være i stand til å se terrarium fra alle kanter.

9 Vann plantene dine minimalt for å hjelpe jorda bosette rundt røttene.

10 Legg siste hånd på verket som falske frosker, insekter eller skorpioner.

11 Plasser terrarium i sin endelige plassering. Plasser glass eller klar plast dekselet over terra cotta beholder hvis terrarium vedlegges.

Hint

  • I lukkede terrarier, er nøkkelen til riktig plantevekst overvåking kondens på glasset, ifølge The Garden Helper nettside. Noen fuktighet vil danne grunn av den naturlige åndedrett av plantene, slik at behovet for vanning vil være minimal. Hvis kondens er overdreven over 24 timer - det vil si, hvis vannet er stadig drypper - plantene dine vil trolig lide. Det motsatte gjelder også. Hvis det ikke er kondens, er du ikke vanne nok.

© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com