Problemer med Bur-Oak Tree Sap

May 23

Det bur eik er blant de mest utbredte og økologisk viktigste av eik slekten (Quercus) i Nord-Amerika. Enten møtt i en solrik Midwestern savanne eller en lav benk i et myrlendt Southern skog, avhengig treet på sap å hjelpe shuttle vann og næringsstoffer i sine vev.

Bur Oak Innledning

I prime vekstforhold som dype, rike bottom jord, kan dette eik overstige 100 fot høy og 4 fot i diameter, men i mange deler av utbredelsesområdet, spesielt strengere frynser, er det betydelig mindre. Trærne skryte heftiest eikenøtter av alle nordamerikanske eik, opp til 2 inches lang. Gamle eiketrær er tungt furet, askegrå badebukser og - særlig i åpent skogsterreng eller savannen - brede kalesjer av brautende grener. Det bur eik spenner lenger nord og vest enn andre østlige eiketrær, kanter mot de boreale skogene i sørlige Canada og avvik godt ut på de store slettene i galleri skoger. Rekken av habitater det favoriserer er imponerende, fra skogkledde bunner tørke kalkstein høylandet. Det er spesielt tydelig på kort gress og blandet gress prærien i Midtvesten og østlige Great Plains, hvor den historisk dannet omfattende savanner nå mye redusert med brann undertrykkelse og utvikling.

Sevje

Som med andre trær, saft av bur eik refererer til væsker i spesialiserte vaskulære vev som brukes til å transportere næringsstoffer og vann. Barken vev i indre bark distribuere sukker produsert av fotosyntesen i bladene til andre deler av treet via barken saft. Xylem vev i yteved dra opp vann og næringsstoffer fra røttene å betjene aboveground delen av treet.

skadeinsekter

Et problem med bur-eik sap er sin attraktivitet til ulike insekter. Kermes skalaer, for eksempel, er insekter som festmåltid på saft og andre plante juice, og de kan målrette bur eiketrær. Noen SAP-fôring insekter kan ikke forårsake alvorlige skader, men kan transportere andre vektorer av sykdom; visse biller som festmåltid på eik saft, for eksempel, kan spre en sopp som forårsaker en alvorlig sykdom som kalles eik wilt. Bur eik og andre hvite eiketrær er noe mindre utsatt for denne sykdommen enn rød eik er fordi Margen av det tidligere kan studded av cellulære vekster kalt tyloses, mangler i sistnevnte.

Andre problemer

Eik og andre trær vil lekke sap å hindre skadedyr, og dermed noen "blør" er ikke nødvendigvis et tegn på bekymring. Men beskjæring gjort mye i løpet visse tider av året - spesielt på våren, for eik - kan resultere i nok saft blødning at treet funksjonalitet kan bli hemmet. Noen studier har brukt SAP-strømningsrater for å måle vannopptak av eiketrær i ulike økologiske innstillinger. En publisert i 2007 utgaven av "Forest Ecology and Management" antydet at alm i en utynnet tidligere bur-eik savannen i Iowa omgjort til skog konkurrerte med eiketrær for vann; i en savanne miljø, eik viste høyere forekomst av saft flyt.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com