Cold Saw vs. Band Saw

March 7

Det finnes en rekke faktorer man bør vurdere når man sammenligner en kald sag og en båndsag. Faktorer omfatter den type materiale som skal kuttes, vinkelen og formen av kuttet, hvorvidt materialet som skal skjæres bør bli varmt eller kaldt, og forblir størrelsen av materialet som skal skjæres. Mens kalde ager er best egnet for visse situasjoner, band sager er mer hensiktsmessig for andre.

Hva er en kald Saw

En kald så er en maskin med en sirkulær roterende blad laget av mykt stål eller jern som brukes primært for å kutte metall. Den roterer med en tangential hastighet på alt fra 5000 til 15 000 fot per minutt og sliper gjennom metall ved å bruke doble kanter tennene til å ansette friksjon. De fleste kalde sager er ment å være håndholdt og bærbare. Den kalde Sagen har fått sitt navn fra det faktum at, i motsetning til mange slip sager, overfører den varmen bort fra snittflaten slik at objektet blir kuttet forblir kaldt. For å oppnå dette, må selve bladet holde smurt og kjølig ved hjelp av en tilhørende kjølemiddel-system.

Typer av Cold Sager

Kalde sager vanligvis kommer i to store varianter: jernholdige og ikke-jernholdige. Jern kalde sager er heavy-duty saging maskiner som oftest benyttes i industrielle situasjoner der en lavere kostnad per kutt er nødvendig sammen med en mindre fin overflate. Jernholdige bladene er vanligvis laget av herdet stål, noe som gjør dem litt kraftigere enn sine ikke-jernholdige søskenbarn, som er vanligvis laget av en aluminiumslegering. Imidlertid er ikke-jernholdige kalde sager bygget mer for høy ytelse, hastighet og en mer elegant finish.

Kalde Saw Fordeler og ulemper

Kalde ager er først og fremst utviklet for cutting metall i motsetning til tre. Mange utbyggere som bruker disse sager fordi de har blitt mer teknologisk avanserte gjennom årene, ansette en lavere kostnad per kutt enn noen annen sag, og er utformet for å beskytte belegget på metall som slipeager kan skade. Imidlertid må disse sager være omhyggelig opprettholdes for å holde bladene fra å bli vridd og det materialet som skal kappes må være mekanisk festet under skjæreprosessen siden den kulde sagen er håndholdt.

Hva er et Band Saw

Bandet så er en maskin som bruker en tann metall bånd tredd rundt to remskiver som slår båndet på en programmert hastighet, vanligvis et sted mellom 40 fot per minutt og 5000 fot per minutt. Båndsager brukes først og fremst til å kutte tre, selv om noen har blitt designet spesielt for skjæring av metall og stein. Båndsager er stasjonære, som vanligvis er montert på et bord, med bandet enten horisontalt eller vertikalt, som gjør det mulig for brukeren å skape uregelmessig formede kutt ved å flytte gjenstanden som skal kuttes etter ønske.

Typer av band sager

Båndsager kommer også i to store varianter: rett skjæring og gjæringsskjæring. Rette kutte sager er videre kategorisert av innholdet i jobben. Lettere vekt rett skjære sager brukes mer for billet slugging og pakke skjæreoperasjoner mens større tunge sager er designet for industrielt nivå utgang eller mer vanskelige å kutte materialer. På den annen side, gjæresaging band sager er effektive for å gjøre crosscuts og gjærings ledd (for eksempel 45-graders skjøter funnet i hjørnene av bilderammer).

Båndsag Fordeler og ulemper

Båndsager kommer i en mengde former og størrelser, slik at allsidighet i å kutte mønstre og hva slags materiale som skal kuttes. I tillegg kan en jevnt fordelt belastning tann resulterer i en uniform sage handling. Det er imidlertid viktig å sikre at riktig båndsagen blir brukt for riktig jobb, som det er mulig å rive båndet, og muligens forårsake skade sagmotoren. Det er også verdt å merke seg at livet av metal band og bladene er ofte kortere enn andre typer sager, for eksempel sirkelsager, selv om teknologiske fremskritt har økt sin holdbarhet betraktelig i løpet av årene.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com