Hva Størrelse Pot trenger jeg for en fire fot bred Plant?

May 25

Transplant planter kjøpt fra ditt lokale hagesenter eller barnehage i potter eller dekorative beholdere når du får dem hjem. Velge riktig størrelse potter eller planting beholdere for planteskoleplanter er vanskelig, spesielt når disse plantene er større enn gjennomsnittet 1-gallon potteplante. Dessverre har bredden av et anlegg svært lite å gjøre med størrelsen potten det er behov for sunn vekst. Se stedet på anlegget høyde og rootball størrelse for å bestemme en passende størrelse potten for en 4 fot bred anlegget.

Vertikal Vekst Guideline

Bruk anleggets høyde for å finne riktig potten. Mål fra plantens topp til bunnen av rootball for å finne den nøyaktige høyde. Potten størrelse valgt skal oversette til en gallon per fot vertikal vekst. For eksempel, hvis anlegget er 5 fot høy, trenger du minst en 5-gallon potten.

rootball Guideline

Vurdere anleggets rootball størrelse når du velger en passende gryte eller planting container. Velg en stor nok gryte å imøtekomme rootball som også gir rom for vekst. Når plassert i potten, bør det være minst 4 til 6 inches plass mellom rotklumpen og sidene av planting container. Beholderen bør være høy nok til å romme rootball høyde.

Planting Container Material

Plantebeholdere er laget av en rekke materialer, inkludert plast, keramikk, glassert keramikk, stein, metall, tre og syntetiske trelast. Beholdere laget av nonbreathable materialer, slik som plast, glasert keramikk og syntetiske trelast, er spesielt gunstig, da de bevare fuktighet i jordsmonnet, noe som muliggjør mindre hyppig vanning. Hvis du foretrekker å bruke en av tre gryte eller planting container, velg en laget av en naturlig vannavstøtende tre, slik som redwood eller sedertre.

potting

Riktig potting praksis er avgjørende for fabrikkens langsiktige helse. Før potting, sikre potten har minst fire 1/4 tommers dreneringshull i bunnen. Bore dine egne dreneringshull om nødvendig. Dekk til dreneringshull med 2 til 3 inches av grov grus eller knust keramikk stykker. Pot anlegget i den utarbeidede beholder med en godt drenerende potting mix. Sett planten i samme høyde som i sin originalemballasje.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com