Hvordan skal Blomster formerer seg kjønnet?

May 7

Hvordan skal Blomster formerer seg kjønnet?


Mens vakkert å se, er blomster laget utelukkende for å reprodusere anlegget. De har som regel både mannlige og kvinnelige reproduksjonsorganer, omtrent tilsvarende menneskelige kjønnsorganer. I reproduksjon, må de fleste planter spres pollen til andre blomster å gjøre frø.

pollinatorer

Blomstene begynner å reprodusere prosessen ved å tiltrekke seg bier, sommerfugler og andre pollinatorer gjennom sine fargerike kronblad, dufter og steder på stilker som bølge i luften. Pollinatorer skriv blomster for å samle pollen og nektar.

Hannlige kjønnsorganer

De fleste blomster har både en støvbærer, den mannlige blomst del, og en pistil, den kvinnelige blomst delen. Den stamen består av sammenkoblede pollenknapper, blærer som holder pollen - det mannlige kjønnsceller eller sædceller - på lange, tynne stilker, kalt filamenter. Som pollinatorer flytte rundt i en blomst, pollen pinner til sine ben eller undersiden av kroppen sin.

Kvinnelige kjønnsorganer

Pollen er distribuert til kvinnelige kjønnsorganer som pollinatorer besøke andre blomster. Pistil har tre deler: et stigma, stil og eggstokk. Den stigma er den klebrige overflaten på pistil topp, som har pollen fra pollinatorer kropper. Røret-lignende struktur som støtter stigma er stilen, som fører ned til eggstokken. Eggstokken inneholder ovules, eller eggceller.

befruktning

I befruktning prosessen, reiser pollen ned stilen fra stigma, går eggstokk, og slutter seg med en ovule, gjødsling det. Den befruktet ovule er plantens frø. Når kornet spirer, er reproduksjon fullført.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com