Propylenglykol vs. dipropylenglykol duft oljer

March 7

Propylenglykol vs. dipropylenglykol duft oljer


Propylenglykol og Dipropylenglykol er avledet fra den samme kjemiske prosess, tilsetning av vann til propylenoksyd. Imidlertid er molekylstruktur og kjemiske sammensetning av hver er svært forskjellige. Selv om begge brukes i kosmetikkindustrien, er dipropylenglykol foretrukket duftmiddelbærer olje for en rekke årsaker.

kjemiske egenskaper

Propylenglykol har et lavt kokepunkt og moderat frysepunkt. Det er en diol, eller dobbelt alkohol, noe som betyr at folk som ikke er tillatt å bruke alkohol ikke ville være i stand til å bruke alle duft oljer med det som en transportør olje. Dipropylenglykol har et høyt kokepunkt og lavt frysepunkt. Det kan virke som et oppløsningsmiddel og stabilisator for mange produkter som inneholder oljer. Det er uten alkohol og kan derfor benyttes uten begrensning til olje duft, røkelse og så videre.

Skin Følsomhet

Propylenglykol er generelt godt tolerert av de fleste mennesker. Men de med eksem har vært kjent for å vise allergiske reaksjoner som kontakteksem og elveblest. Dipropylenglykol har ikke vist seg å forårsake allergiske reaksjoner.

Giftighet ved svelging

Propylenglykol har en søt smak. Det er giftig for hunder og katter, og derfor menneskelige toalettsaker og dufter bør aldri være innen rekkevidde for kjæledyr. Dipropylenglykol eksponering har vist etter lab forhold til føre til mindre hornhinnen irritasjon hos kaniner og nyre eller nyresystemendringer i smågnagere.


© 2019 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com