Den voksende Klima for hortensia

March 13

Den voksende Klima for hortensia


Mens det er sant at hortensia har spesifikke voksende behov, vil disse langlivet blomstrende busker trives nesten hvor som helst med litt ekstra omsorg. Det viktigste er å velge en type tilpasset din region. Plassere anlegget i en delvis skyggelagt, beskyttet område og endre jord med kompost og torvmose. Installer drypp vanning eller vann ofte hvis du bor i et tørt klima.

Jord og betingelser

Hortensia er innfødt skog planter og foretrekker skogs forhold, for eksempel fuktig, litt sur jord og flekkete sollys. Bright, direkte sollys bleker blomstene og setter fyr på bladene. Plant hortensia hvor de vil motta litt sol i morgen, men delvis skygge på ettermiddagen. Gjelde en 2- til 3-tommers lag mulch til jord for å bevare fuktigheten.

varianter

Hortensia er ofte tenkt på som en Southern plante, men flere varianter er tilpasset kalde områder, så vel. Bigleaf hortensia (Hydrangea macrophylla) og franske hortensia er hardføre mellom US Department of Agriculture plante hardførhet soner 6 og 9. De blomstrer på fjorårets tre og lider vinteren drepe i kaldere klima. De kan overleve, men vil nok ikke blomstre. På den andre enden av spekteret ligger panicle hortensia (Hydrangea paniculata). Disse busker produsere blomstrer på nytt treverk og er hardføre mellom sonene 3 og 8. Andre hortensia, for eksempel klatring hortensia og oakleaf hortensia, er hardfør til sone 4, noe som gjør dem kan tilpasses alle, men de kaldeste områdene.

Lokasjon

Som innfødt skog planter, hortensia nytte vokser i nærheten av andre busker og trær. I disse forholdene, er de beskyttet mot vind og minusgrader. En hortensia som kan være halv hardfør i ditt område er mer sannsynlig å trives hvis de plasseres i den ideelle vekstforhold.

beskjæring

Hardy typer, for eksempel Hydrangea paniculata og Hydangea oakleaf, blomst på nytt treverk, slik at du kan beskjære dem på senvinteren eller umiddelbart etter beskjæring. Oakleaf og franske hortensia blomstrer på gammelt tre. Beskjære dem minimalt på senvinteren for å fjerne døde eller svake tre eller greiner som gnisser mot hverandre. Beskjære dem mer alvorlig etter blomstringen, om nødvendig, for å kontrollere busk størrelse eller opprettholde en ryddig form.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com