Hva du skal plante med Iris

April 15

Den tøffe, hardføre påliteligheten av iris gjør dem til en av de enkleste plantene å ta vare på i hagen. Mesteparten av gartner oppgaver, fra forplantning til vedlikehold, er svært enkelt når tending iris. Dette resulterer ofte i bruk av iris over hagen. De mange størrelser og farger av ulike varietals av iris gjør dem til en perfekt følgesvenn plante, og med litt grunnleggende kunnskap om den voksende vaner og estetikk blomstene kan du legge til en fargerik aksent nesten hvor som helst i gården.

Companion Planting

Konseptet med ledsager planting er ikke noe nytt for gartnere. I mange år har folk vært å plante visse komplementære planter ved siden av hverandre for en rekke årsaker. Oftest logikken som styrer følgesvenn planting faller inn under en av to kategorier. Ifølge Gardengal.net, "Det er de plantene som forbedrer hverandres vekst eller legge beskyttelse til den ene eller den andre anlegg ved å være plantet sammen, [og] det er de plantene som gjør store partnere rett og slett fordi de ser bra sammen." Selv gode planter, er det ingen spesielle forsterkende kvaliteter dine iriser kan tilby, så følgesvenn planting vil for det meste fokus på det estetiske.

Bestem fargepalett og Dimensjonering behov

Iris kommer i nesten alle farger, og varierer i størrelse fra 3 inches til 4 fot, ifølge North Dakota State University Extension. Enten du utnytte dverg varianter som grensen nær større blomster, busker og trær eller plante de større iriser som et samlingspunkt og plante andre mindre anlegg i nærheten, vil du finne noen begrensende faktorer når du bestemmer hva du skal plante med iris.

Men iris foretrekker en fuktig jord, og selv om de trenger god drenering dette vil eliminere eventuelle planter som har et særlig behov for tørrere jord. Mye vil komme ned til personlig smak når du gjør din beslutning, men Lady Bird Johnson Wildflower Center ved University of Texas i Austin tilbyr noen forslag. De omfatter rød Columbine, noen form for milkweed, blod salvie og slank falske drage. Fargene du velger vil avhenge av fargen på iris og om du er på utkikk etter kontrast eller en harmonisk front.

Tenk Om Bloom Times

I tillegg til farge og størrelse hensyn, vil du også ønsker å faktor i blomstrende årstider. Alle dine anstrengelser for å oppnå en strålende kontrast av lilla iris og hvite begonia vil ikke saken mye hvis begonier blomstrer på sensommeren, lenge etter at iris har droppet sine blomster. Derimot, hvis du vil ha en seng som har litt farge hele året, ikke velg følgesvenn planter som blomstrer samtidig som dine iriser. Ifølge Plant-care.com, Columbine og peon er gode muligheter for samtidig blomstring, mens flere varianter av Narcissus og liljer vil fungere for vekslende blomst mønstre i hagen.

Hold deg til andre Moisture-elskende planter

The worst-case scenario i noen ledsager planting satt opp er å plante to typer planter som trenger ulike jordsmonn eller konkurrerer om ressurser. Iris er omgjengelig planter, noe som gjør dem til et perfekt valg for gartnere akkurat begynt å prøve følgesvenn planting. Så lenge du velger andre blomster og planter som vil ha en fuktig, men godt drenert jord, vil du være i stand til å se begge typer trives. Velge en god følgesvenn anlegg for iris deretter kommer ned til din fargepalett og hvordan du vil at den blomstrer til å utfolde seg gjennom hele vekstsesongen.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com