Virus som påvirker agurkplanter

May 30

Virus som påvirker agurkplanter


Agurker er en del av cucurbit familien, som inkluderer gresskar, squash og meloner. Mens sykdom-resistente varianter av agurk er tilgjengelige, mange typer er utsatt for et bredt utvalg av skadedyr og sykdommer, inkludert virusinfeksjoner. Den mest virulente virus er agurk mosaikk virus, som kan tørke ut en hel avling av agurkplanter. Agurk oppdrettere jobber hele tiden for å produsere varianter med litt motstand mot agurk og andre mosaikk virus.

mosaikk

Agurk mosaic virus, CMV ofte kalles, er hovedsakelig overføres av bladlus, men kan også lurer i noen frø. Symptomer vises først på unge blader, som utvikler små gulaktige områder og kan vises plissert. Som bladene vokser, de slår marmorert, og hele anlegget lider forkrøplet vekst, produserer mindre frukt enn forventet. Agurkene som utvikler har gul-grønne spettet blader med mørkegrønne nær stammen. Frukten kan vises warty og sløv.

Vannmelon mosaic virus forårsaker grønn marmorering med mørk grønn på bladene og Knobby eller forvrengt, kort frukt. Squash mosaikk virus, overføres av agurk biller eller via infiserte frø, fører til lyse og mørke grønne mosaikkmønster på begge blader og frukt. Plantens vekst kan bli hemmet og frukten blir deformert og warty.

Bruk sertifiserte virusfrie frø og kontroll bladlus og agurk biller før vekstsesongen ender. Prøv å plante mais på lesiden av agurk hagen for å hjelpe sile ut insekter. Trekk opp og ødelegge infiserte agurkplanter for å holde viruset i å spre seg. Vask hendene og desinfisere hagearbeid verktøy mellom bruker og mellom planter for å unngå overføring av viruset til friske planter.

Tobakk ring Virus

Tobakk ring virus (TRSV) er hovedsakelig overføres av den amerikanske dolk nematode (Xiphinema americanun). Infiserte planter har forkrøplet vekst og en åpenbar mosaikkmønster i de tidlige stadier av sykdommen. Senere vekst vises liten og mørk grønn. Viruset utvikler seg fra røttene oppover. Bruk bare godkjente TRSV fritt frø eller resistente varianter av frøplanter. Som med mosaikk virus, desinfisere alle hagearbeid verktøy og vaske hendene med såpe og vann for å hindre spredning av dette viruset. Ta ut og ødelegge infiserte planter.

Cucurbit Gul stunting Disorder

Cucurbit gul stunting lidelse viruset først dukker opp i modne vekst og ser ut som vann stress, med gulfarging mellom bladene 'årer. Eldre blader krølle opp og kan falle av anlegget som den kjemper for å komme seg, og frukten kommer i mindre enn normalt. Ingen egnede kjemiske eller biologiske kontroller er tilgjengelige. Cucurbit gul forkrøpling forstyrrelse blir overført ved whiteflies (Bemisia tabaci biotyper) og ved anlegg til anlegg infeksjon. Bruk høy kvalitet frø sertifiserte gratis cucurbit gul stunting lidelse virus, og ansette plantevernmidler for å kontrollere whiteflies.

Forebygging av sykdom

I tillegg til å plante virus-fri frø eller sykdom-resistente agurk varianter og omhyggelig desinfiserende alt hagearbeid utstyr, endre hvor du planter. Ikke plante agurker i eller ved siden av det samme området neste år som du vokste dem i år. Unngå å plante agurker nær brushy eller luftig områder.

Vent til jord når og opprettholder minst 65 grader C før planting. For å unngå stående vann som kan avle sykdom, velger en plante område som har god drenering. Grave opp ugress og frivillig agurkplanter og ta dem bort før ødelegge dem. Ikke kompost infiserte agurkplanter. Begynn et plantevernmiddel program så snart spirene dukke opp, og bruke soppdrepende midler når det er nødvendig. Følg produkt retninger for alle plantevernmidler og soppmidler.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com