Om Fern Planter

December 31

Om Fern Planter


Bregner fylle et skyggefullt område med frilly, Lacey blader som kan virke delikat, men tåler kalde og varme temperaturer og komme tilbake fyldigere år etter år. Grow bregner ute under trær, i hengende containere på verandaen eller i en pott innendørs.

Beskrivelse

De fleste bregner vokser en til tre fot høy og omtrent like bred, selv om det er noen miniatyr og gigantiske arter. Det er løvfellende bregner som dør tilbake i vinter, og eviggrønne bregner som holder grønn hele året. Fronds er hårete, fuzzy og Lacy. Noen ligner organiserte masser av små brosjyrer, mens andre har rislet solide blader. Ikke alle bregner er grønne; noen er rød, sølv, lilla og flerfarget.

Jord

Bregner krever jord full av organisk materiale. Legg 2 inches eller mer av kompost til leire eller sandholdig jord og grave det ned 10 inches i jorden. En godt drenert området er nødvendig, som røttene råtne når du står i vann. Bregner er bra for hevet senger og vokser godt i beholdere. Plantene foretrekker et pH-nivå på 4,0 til 7,0. Plant puttet bregner i en blanding av like deler potting jord, sand og torvmose.

Sun and Water

Bregner foretrekker skyggen, og mange trives selv i en tett skog. Holde plantene ut av søndag ettermiddag for å hindre brenning blader. Bregner er ikke tørke tolerant. Vann bregner plantet i bakken slik at de får en tomme av vann per uke og vannbeholder-plantet bregner hver dag. De trenger fuktighet, slik at de vokser innendørs kan trenge et løft av fuktighet for å overleve. Dugg er ofte ikke nok. I stedet plassere potter på toppen av brett fylt med småstein og holde vann ¼-tommers fullstendig til alle tider.

gjødsling

Bruk kun slow-release gjødsel, som bregner misfarges når for mye blir introdusert på en gang. Gjødsle dem om våren når ny vekst er observert.

formering

Ferns reprodusere flere forskjellige måter. En måte er å samle sporer fra undersiden av bladene og stilkene. Dette er vanskelig å gjøre, så forplantning etter næring er mer egnet til hjemmet gartneren. Bregner vokser fra jordstengler og andre fibrøse røtter som formerer og kryper å spre seg. Grav opp en klump og bruk en skarp kniv eller beskjæringssakser å kutte røtter og jordstengler fra hverandre hvis de ikke lett å skille med en god rykk. Forynge gamle bregner etter næring hver 3 til 5 år. Splitt og skille dem tidlig på våren eller etter den første frosten når bladene visner. Plante dem umiddelbart.

varianter

Bregner egner seg for innendørs planting inkluderer Boston bregne, staghorn bregner, kanin foten bregne, maidenhair, asparges og fuglerede bregner. Alle trives utendørs sammen med spleenwort, dame bregne, hellig bregne, følsom bregne og japansk malt bregne.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com