Hva Grønnsaker Grow i sur jord?

October 15

Hva Grønnsaker Grow i sur jord?


Jord surhet refererer til den pH-verdien i jordsmonnet, med en pH på mindre enn 7 for sur jord eller pH større enn 7 for alkaliske jordarter. De fleste hagesentrene vil teste surhetsgraden i en jordprøve og anbefaler mengder kalk for å legge til for å heve pH jord eller svovel for å senke pH jord til optimale nivåer. Grønnsaker vokser i jord i området fra pH 5 til pH 8, med de fleste grønnsaker vokser godt i svakt sur jord med en pH-verdi mellom 6 og 7. Men noen typer av plantene vokser i særlig sur jord.

poteter

Hvite poteter og søtpoteter er to av de mest syreglade grønnsaker du kan vokse i sur jord. Ifølge Mississippi State University, vil både vokse i jord med en pH så lav som 5. Colorado State University utvider pH til så lavt som 4,5 for søtpoteter og 4.8 for hvite poteter. Poteter vil ikke vokse godt i jord som har en pH over 6, så du bør sette av en del av hagen din med spesielt sur jord for poteter.

Nightshade Family

Søtvier familien av grønnsaker inneholder sommer favoritter som tomater, paprika og auberginer, som alle trives i sur jord. Plant paprika, tomater og auberginer i sur jord med en pH mellom ca 5,5 og 7. Alle tre typer planter gjør best i varmt vær, så start frøplanter innendørs og flytte dem utenfor bare etter faren for frost er over.

Rotgrønnsaker

I tillegg til poteter, en rekke andre rotfrukter vokse i sur jord. Gulrøtter, rutabagas, pastinakk, neper og reddiker alt vokser i jord med en pH så lav som 5,5, ifølge Colorado State University og Extension.org. Disse grønnsaker vil også gjøre det bra i bare litt sur jord med en pH nærmere 6,5 eller 7.

Noen andre grønnsaker

Bønner, rabarbra, mais, agurk, endive, soyabønner, sommer squash, vinter squash og selleri alle vokse i sur jord med en pH på 5,5 til 7. sukkermais og gresskar kan også vokse i alkalisk jord med en pH mellom 7 og 7,5, ifølge Extension.org. Hvis du er usikker på om en bestemt grønnsak vil vokse i sur jord, spør din lokale hagesenter eller slå det opp på et universitet forlengelse nettside.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com