Hvordan Grow julestjerner i et drivhus

October 19

Julestjerner betegne høytiden for mange mennesker, som kan være overrasket over å høre at anlegget oppsto i Mexico hvor de ble brukt av aztekerne for å behandle feber og andre sykdommer. Julestjerner pålitelig blomstre hver desember i levende nyanser av rødt, rosa eller krem ​​og mange gir dem som julegaver. Ifølge University of Illinois Extension, julestjerner er fortsatt det mest populære anlegget solgt over hele høytiden med over $ 220 millioner i omsetning hvert år. Gartnere med et drivhus og en bit av grønne fingre kan lett vokse sine egne julestjerner som skal brukes som gaver eller dekorasjoner.

Bruksanvisning

1 Ta en 3-4 tommers delen av bladet og leafstalk (eller bladstilken), fra julestjerne anlegget slik at du kan forplante det; denne prosessen fungerer best hvis du sørge for å ta en stor, sunn blad og en god del av sin leafstalk. Formering innebærer å ta en klippe av en levende plante og oppmuntre den til å vokse inn i en ny. De fleste ikke-kommersielle gartnere foretrekker å bruke denne metoden for å dyrke nye planter, siden de lett kan fjerne borekaks fra leftjulestjerner etter at julen er over. Du kan få flere borekaks ut av en plante med denne metoden, men vær forsiktig så du ikke tar for mange stiklinger hvis du ønsker å forlate morplanten live.

2 Dypp endene av borekaks i rooting sammensatte. Sett julestjerne borekaks inn i en hage brett fylt med torv lite eller murverk sand og tåke med romtemperatur vann. Du kan også bruke en spesiell forplantning benk som beskytter nye planter og vanner dem automatisk fra røttene.

3 Nært overvåke temperaturen og fuktigheten i drivhuset området. Julestjerner trenger en jevn temperatur på ca 70 grader Fahrenheit i løpet av dagen og 60 grader om natten. Fuktighet bør holde på 60 til 70 prosent. Siden julestjerner er en tropisk plante, de trenger et miljø med høy fuktighet for å trives.

4 Kontroller julestjerner får tilstrekkelig lys eksponering, men se etter tegn på Wilting som kan tyde på for mye sollys. Hvis du observerer visner, må du kanskje kutte julestjerner ned i sentrum for å hjelpe selv ut vekst og sikre en jevn soleksponering. Mist plantene regelmessig med vann for å holde dem konsekvent fuktig, men ikke dryppende våt.

5 Etter at julestjerner utvikle en sterk rotsystemer, overføre dem til 3-tommers potter. Fortsett å vanne plantene regelmessig og begynne å gjødsle dem ukers intervaller ved hjelp av din favoritt plante mat.

Hint

  • Den optimale tidspunktet for å begynne forplantning prosessen er tidlig på sommeren, slik at plantene har tilstrekkelig tid til å vokse og blomstre før neste høytiden.
  • Plasser borekaks ikke dypere enn 3/4 til 1 tomme dypt i potting medium.

© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com