Hvordan å transplantere en Gladiolus

November 19

Hvordan å transplantere en Gladiolus


Gladiolus er en lys-blomstrende blomst som er spesielt attraktivt når plantet som klynger. Gladioli har langvarige oppblomstringer som gjør det bra som snittblomster. Plantene typisk blomst fra midten av sommeren til den første frosten; du kan rave plantings slik at de ikke alle blomstrer på en gang. Transplantere en Gladiolus betyr flytte corm fra ett sted til et annet. Plant din Gladiolus corm på et sted med god drenering og full sol for beste blomstringen. Legg et lag av mulch å holde ugresset ned og holde på fuktigheten.

Bruksanvisning

Transplantere fra innendørs

1 Start stengelknoller i midten av april. Legg dem i en grunn fat fylt med 1/4 tomme av vann.

2 Sett fatet på en vinduskarm med lyse, filtrert sollys. Dette gjør at corm å begynne å spire.

3 Plant stengelknoller i bakken, hver med sin voksende spissen opp, når været blir varmere. Bury hver corm 5 til 8 inches dyp og ca fem inches hverandre. Hvis den voksende spissen er mindre enn 5 inches høy, begrave den helt, men tar seg ikke å skade den skjøre spissen.

Transplantere fra hagen

4 Vent til den blomstrer er døde etter vekstsesongen.

5 Grav opp knollene med en sparkel.

6 Rengjør skitt fra knoller, men ikke vaske dem med vann.

7 Plasser stengelknoller i en papirpose. La dem på et kjølig og tørt sted over vinteren, til de første bladene er på trærne om våren.

8 Plant stengelknoller i bakken, voksende tips opp, når været blir varmere. Bury hver corm mellom 5 og 8 inches dyp. Space stengelknoller fem inches hverandre. Bury hele vekst tips hvis det er mindre enn 5 inches høy, men vær forsiktig så du ikke skader den delikate spissen.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com