Hvor lenge er det før krypende timian Spreads?

June 7Som mange bakken dekker, krypende timian (Thymus serphyllum) tar sin tid å bli etablert. Denne robuste anlegg, som trives i US Department of Agriculture plante hardførhet soner 4 til 8, når til slutt en bredde på 12 inches til 3 fot, avhengig av variasjon, med en høyde på 2 eller 3 inches. Forventer ikke at det å nå denne størrelsen i løpet av den første sesongen etter planting, skjønt.

Vekstrate

Krypende timian navn treffende beskriver det. Dette anlegget ikke rykke ut, boltre seg eller Scurry. Det kryper sakte. Faktisk kan det ikke nå sitt modne spredningen av 12 inches til 3 fot for to eller tre år. Ikke la dette langsom vekst motet fra deg. Creeping timian gjør en solid eviggrønne bunndekkende for de stedene hvor noen planter vokser.

Omsorg

Hvordan ta vare på krypende timian kan påvirke sin vekst. Krypende timian er litt som et ugress som vokser best med en liten godartet forsømmelse. Krypende timian trives i fullt Søn Det er behov for lys, sandbunn og foretrekker tørre forhold. For mye vann kan bremse veksten eller drepe snikende timian. Ikke overfertilize krypende timian. En litt ufruktbar jord er faktisk bedre for det.

Bruker

I motsetning til andre varianter timian, krypende timian blader ikke er aromatisk, betyr at dette anlegget er ikke egnet for kulinariske bruk. Det gjør en utmerket bunndekke for solfylte gangveier. Prøv det i rock hager eller søle over vegger i varme, tørre områder. Fordi krypende timian er tolerant av tørke og dårlig jord, det er et godt valg for kanten av din bolig eller andre vanskelig tilgjengelige steder.

andre egenskaper

På tross av sin langsomme vekst, krypende timian har mange forsonende kvaliteter. Det lider noen insekt eller skadedyr sykdommer. Anlegget produserer små, rørformede oppblomstringer av rosa, rød, hvit eller lavendel i sommer som tiltrekker bier og sommerfugler til hagen din. Timian har blitt funnet å ha en forbindelse, tymol, som kan brukes som en topikal antiobiotic, i henhold til Herb Society of America. Hvis du foretrekker en timian med kulinariske verdi, vil du finne mange godt egnet varianter. Prøv fransk (Thymus vulgaris "franske") eller engelsk timian (Thymus vulgaris "English"), eller sitrusduftende varianter (Thymus X citriodorus).


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com