Hva skjer når Kondens Stiller i taket?

May 25

Hva skjer når Kondens Stiller i taket?


Over tid kan forhold som gir grunn til fuktighet eller fuktighet ta en toll på et hjem eller bygning strukturelle makeup. Innenfor et lukket miljø, kan lufttemperaturendringer skape kondens på synlige flater samt i mellom vegger og gulvbord. I likhet med andre områder i et hjem, kan taket kondens svekke et tak strukturelle design og endre utseende og tekstur av synlige takflater.

Årsaker til Kondens

Ved sammenligning av varm luft kontra kald luft, kan varme luftmolekyler bære større mengder vann eller fuktighet enn kald luft. Når varm luft kommer i kontakt med kald luft eller en kald overflate, varme luftmolekyler temperaturfall. I praksis, avkjølt luftmolekylene ikke lenger kan holde sitt fuktighetsinnhold, noe som fører til kondensering eller væske for å danne på eksponerte overflater. Denne prosessen skjer når varm luft reiser inn i et kjølig rom eller hvor som helst hvor varm og kald luft kolliderer, for eksempel på vindusflater. Kabinetter med dårlig ventilasjon er spesielt utsatt for kondens effekter. Over tid kan takflater absorbere vanndamp i områder hvor lufttemperaturen varierer med jevne mellomrom.

Ceiling eksponeringer

Kondens kan dannes på himlingsflater og inne tak materialer fra temperaturendringer som finner sted over og under tak strukturer. Rooftops opprette en fuktighetstett barriere mellom det ytre miljøet og en bygningskonstruksjon. Som et resultat, blir varm luft stiger opp gjennom dekkekonstruksjoner fanget like under undersiden av et tak. Om vinteren, varme luftmolekyler kolliderer med kaldt taket under-ytterkledning fører til kondens og til slutt dryppe på tak materialer. Kondens kan også dannes på himlingsflater som sitter ovenfor rom hvor varm og kald luft kolliderer eller hvor varm romluft kolliderer med kule takflater.

mold Vekst

Takflater berørt av kondens kan til slutt føre til maling eller overflate eksteriør å gå i oppløsning eller endre i tekstur. Og mens effekten av fukt og vann kan forårsake dette skal skje, kan muggvekst også bidra til endringer i et tak utseende. Visse mold organismer, slik som Penicillium og Rhizopus kan mate ut av gips, tømmer og papir eller fiberbaserte materialer som finnes i et tak struktur. Muggvekst kan resultere i tilfeller hvor organismene har en kontinuerlig tilførsel av oksygen, organisk-baserte rester og fuktighet. Ettersom forskjellige materialer reagerer på vann og fuktighet på forskjellige måter, tak laget av absorberende materialer som er mest sannsynlig å tillate kondensering for å sette inn og støpeform vekster oppstår.

strukturell Forringelse

Strukturell forverring innen tak materialer og støttende strukturer, slik som trebjelker, kan utvikle seg over tid som kondensasjonskjerner effekter spise unna på berørte flater. I tillegg til overflaten eksponeringer, kan varme, fuktige luftmolekyler siver inne tak og trematerialer. I tilfeller hvor et materiale er kulere enn innkommende luftmolekyler, kan det dannes fuktighet inne tak materialer og trebjelker. Når dette skjer, strukturer begynne å svekkes fra innsiden og ut, og kan gå ubemerket inntil en faktisk pause eller kollaps inntreffer. Disse forholdene er også bidrar til muggvekst, noe som ytterligere kan øke prisene på forringelse.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com