The Best Peis Fires for minst Work

April 2

The Best Peis Fires for minst Work


Peis branner har atmosfære og varme, og de beste branner kan forvandle selv de mørkeste rommet til et koselig konklave. De beste peis branner er trygt, enkelt å bygge og varer en kveld med minimal omsorg. For å gi stemning uten oppstyr, gode branner trenger et trygt peis, kvalitet brensel og jevn drift.

Peis

Forbered deg gode branner med en ren peis. Sørg for skorsteinen er ren og fri for sot og kreosot. Inspisere den før den første høsten brann og fjerne fuglereder, rengjøre skorsteinen og sjekk skorstein. En effektiv skorstein holder ut dyreliv og fanger villfaren brann gnister. Rengjør peisen boksen, på jakt etter sprekker og fjerne aske. Operere spjeldet, noe som gjør at det fungerer greit, og ikke er tett med kreosot eller annet rusk. Bytt veden risten når det fordreier eller pauser fra brann bruk. En ember skjerm, montert på risten, holder glørne slik at veden brenner mer effektivt. Installer brann skjermer eller glassdører for gnist sikkerhet.

Brensel

Tørr ved, lov til å lufte ut og tørr om et år, gir en god forbrenning. Nåletre som sedertre, poppel eller furu er best brukt som opptenningsved. Disse skogene antennes raskt brenne fast og er litt farlig som de dukker eller gnist. Hardtre som lønn, eik, gresshoppe eller hickory er vanskelig å tenne, brenne med en høy varmeeffekt, og til slutt slå seg ned til varme, strålende kull. Fruitwoods som eple, aprikos eller kirsebær er velduftende. Deres varme verdi er variabel, men disse SAP-fylt spesialitet skogen er høyt verdsatt av noen peis fans.

Brann

En ett-kamp brannen er et godt lagt ild som krever bare en kamp for å starte brannen. Smuldre avis eller annet tørt papir på risten. Løst stable 8 eller 10 stykker av harpikskindling på papiret. Krysser et par stykker av kindling og legge tørr løvtre grener eller løvtre strimler. Tenn bålet og la pipa trekke godt, legg deretter til små løvtre logger. En annen metode er å krølle papiret, stable opptenningspinner og løvtre grener, deretter topp med to eller tre små hardtre logger for å starte brannen. Når basen ild godt fanget og brenning, legge løvtre logger og slå seg ned til en kveld brann. Ved hjelp av bartre som brann-startpakke sikrer rask tenning og legge parkett gir langvarig brann og kull.

betraktninger

En blandet peisen gir en jevn brann og krever lite stell. Trygg fyre med lange peis patcher eller en peis forrett, ikke med korte treff eller en lomme lysere. Bruk brann tang eller poker når loggene trenger justering. Husk at kull kan være mørkt og fortsatt være glødende rødglødende inne i aske. Produsert Veden er et utmerket alternativ til konvensjonell erfarne brensel, spesielt i områder der peisen røyken er forbudt.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com