USDA soner for Plants

May 27

USDA soner for Plants


USDA Plant hardførhet Zone Map ble utviklet i 1960 og revidert i 1990 for å hjelpe gartnere vet hva plantene vil vokse i sitt område. Kartet viser gjennomsnittlig årlig minimumstemperaturen for ditt område, som bestemmer hva sjansene for flerårige planter, busker og trær overleve gjennom vinteren.

sone 1

Sone 1 har en gjennomsnittlig årlig minimumstemperaturen under -50 grader Fahrenheit. Det omfatter byer som Fairbanks, Alaska, og Resolute, Northwest Territories (i Canada). Planter som kan vokse i denne sonen omfatter skalv osp, neatleaf selje, svart krekling og Pennsyvlania mure, ifølge USAs National Aboretum.

sone 2

Sone 2 har en gjennomsnittlig minstetemperatur på -50 til -40 grader Fahrenheit. Det omfatter byer som Prudhoe Bay, Alaska, og Pinecreek, Minnesota. Planter som kan vokse i denne sonen omfatter hvit gran, balsam poppel og østlige arborvitae, ifølge treet Link.

sone 3

Sone 3 har en gjennomsnittlig årlig laveste temperatur på -40 til -30 grader Fahrenheit. Det omfatter byer som International Falls, Minnesota, og Sidney, Montana. Planter som kan vokse i denne sonen omfatter sukkerlønn, panicle hortensia og amerikansk arborvitae, ifølge USAs National Aboretum.

sone 4

Sone 4 har en gjennomsnittlig årlig laveste temperatur på -30 til -20 grader Fahrenheit. Det omfatter byer som Minneapolis, Minnesota, og Northwood, Iowa. Planter som kan vokse i denne sonen omfatter svart lønn, crabapple, Boston eføy og japansk barlind, ifølge USAs National Aboretum.

Zone 5

Sone 5 har en gjennomsnittlig årlig laveste temperatur på -20 til -10 grader Fahrenheit. Det omfatter byer som Mansfield, Pennsylvania, og Des Moines, Iowa. Planter som kan vokse i denne sonen omfatter blomstring Dogwood, slank Deutzia og multiflora rose, ifølge USAs National Aboretum.

sone 6

Sone 6 har en gjennomsnittlig årlig laveste temperatur på -10 til 0 grader Fahrenheit. Det omfatter byer som Branson, Missouri, og McMinnville, Tennessee. Planter som kan vokse i denne sonen omfatter vanlig buksbom, kirsebær laurbær og epletrær, i henhold til Tree Link.

sone 7

Sone 7 har en gjennomsnittlig årlig minimumstemperatur på 0 til 10 grader Fahrenheit. Det omfatter byer som Oklahoma City, Oklahoma, og Griffin, Georgia. Planter som kan vokse i denne sonen omfatter bigleaf lønn og Kurume azalea, ifølge USAs National Aboretum.

Zone 8

Sone 8 har en gjennomsnittlig årlig minimumstemperatur på 10 til 20 grader Fahrenheit. Det omfatter byer som Dallas, Texas, og Gainesville, Florida. Planter som kan vokse i denne sonen omfatter laurustinus, rød morbær og gul poppel, ifølge USAs National Aboretum.

Zone 9

Sone 9 har en gjennomsnittlig årlig minimumstemperatur på 20 til 30 grader Fahrenheit. Det omfatter byer som Fort Pierce, Florida, og Houston, Texas. Planter som kan vokse i denne sonen omfatter fuchsia, silkeaktig eik og asparges bregne, ifølge USAs National Aboretum.

sone 10

Sone 10 har en gjennomsnittlig årlig minimumstemperatur på 30 til 40 grader Fahrenheit. Det omfatter byer som Miami, Florida, og Victorville, California. Planter som kan vokse i denne sonen omfatter bougainvillea, live eik, gummi-anlegg og royal palm, i henhold til Tree Link.

sone 11

Sone 11 har en gjennomsnittlig årlig minimumstemperaturen over 40 grader Fahrenheit. Det regnes som en tropisk område, og det omfatter bare Hawaii, kyst sørlige California og svært sørligste delen av Florida, inkludert Florida Keys.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com