Grønnsakdyrking i Indiana

July 12

Grønnsakdyrking i Indiana


Indiana sesong klimaet gjør vegetabilske dyrkere å oppleve et bredt spekter av avlinger gjennom hele vekstsesongen. Med nøye planlegging, kan gartnere nyte to sesonger av kjølig vær avlinger og de klassiske sommer grønnsaker som melon, mais og tomater. Nye gartnere bør teste deres jordas pH ved hjelp av en pH tester og også teste deres jord for skadelige kjemikalier, som de kan gjøre gjennom sitt samarbeid forlengelse kontor.

Klima

Ifølge By data, har Indiana både varme og kalde ekstreme vær om vinteren og sommeren. Videre temperaturene varierer gjennom Indiana, med den sørlige delen av staten å ha en lengre vekstsesong. By data anslår at Nord Indiana har en 155-dagers vekstsesongen i nord og en 175-dagers vekstsesongen i sør. Den årlige middeltemperaturen går fra 49 til 58 grader Fahrenheit i nord og 57 F i sør.

Spring Planting

Purdue University antyder følgende grønnsaker for våren planting i Indiana: asparges, rødbeter, brokkoli, bush bønne, pole bønner, rosenkål, gulrøtter, kål, gulrot og blomkål. Disse plantene kan startes fra midten av mars til april i hele staten. Disse tidlige våren grønnsaker er kjølig vær grønnsaker, noe som betyr at de ikke trenger sommervarmen å gjøre det bra.

Summer Garde

Som været varmes opp, kan Indiana gartnere plante varmt vær avlinger. Purdue University antyder planting sommer grønnsaker i mai og juni, inkludert følgende: aubergine, melon, okra, black-eyed ert, paprika, sjalottløk, sorrel, soyabønner, søtpotet, tomat og vannmelon.

fall Planting

Indiana gartnere kan plante en ny runde med våren avlinger i midtsommer for et fall grønnsak avling. De samme plantene fra våren kan plantes på nytt fra begynnelsen av juni til midten av juli. Den kalde fall vær gir høstplanter som rosenkål eller grønnkål en bedre smak. Purdue University tilbyr flere tips for å beskytte fall grønnsakshage tidlig frost, inkludert dekker enkelte anlegg med plast melkekartonger eller dekker hele sengen med en hage klut.

Jord berikende

For å berike jorda i slutten av vekstsesongen for våren planting, plante en dekkvekst. Felles dekkvekster inkluderer vikker, rug, bokhvete eller kløver. Plant en dekkvekst på slutten av høsten og la den forbli i hagen din i løpet av vinteren. Når du får hagen din klar for våren, trekk ut dekkvekst.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com