Om tak isolasjon

April 7

Oppvarming og kjøling hjemme tar en stor del av energibudsjett. Tak isolasjon kan bidra til å holde energikostnadene nede. Selv om det er lettest å installere isolasjon i et nytt hjem, er det en rekke av isolasjonstyper som du kan legge til en eldre hjem for å forbedre sin energieffektivitet.

R-Value

R-verdien måler effektiviteten av en hvilken som helst form for takisolasjon. Isolasjon typer med høyere tall gir bedre isolasjon. Den passende R-verdi avhenger av plasseringen av huset. I et mildere klima, isolasjon med en R-verdi på R-19 er tilstrekkelig. Kjøligere klima trenger minst en R-30 i taket og loftet områder. De kaldeste klima trenger mellom R-38 og R-49 for maksimal isolasjon fordeler.

skum Board

Et antall forskjellige typer av skumplate er tilgjengelige for bruk i tak isolasjon. Alle er effektive isolatorer. Noen produkter er egnet til bruk som taktro under helvetesild, mens andre skumplater festes til sperrene på innsiden av huset. Mange kommuner krever indre skum bord installasjon for å ha et dekke av kryssfiner eller gipsplater over det. Mens skum bord har flammehemmere i skummet, hvis det ikke ta fyr, det brenner raskt. Det er av den grunn at byggeforskrifter krever et dekke over det som et ekstra lag med sikkerhet.

De vanligste typene av skum bord er støpt polystyren (MEPS) og ekstrudert polystyren (XEPS). Begge er en lukket cellemateriale som blander plastperler med andre kjemikalier for å danne en væske. En maskin injiserer så væsken i en form som danner ark. XEPS er en tyngre plikt produkt, gir en større R-verdi og koster mer å kjøpe.

Polyisocyanurat, eller polyiso, er en tredje type skum bord. Det er tynnere enn MEPS og XEPS. Polyiso beholder formen bedre under ekstrem varme og kulde, noe som gjør det til et godt valg som tak isolasjon.

Spray-on Skum Isolasjon

Spray-on skum isolasjon fungerer godt for å fylle ut alle kriker og kroker mellom sperrene. Det er et godt valg for nybygg. Spray skum isolasjon gir en høy R-verdi. Fordi det krever spesialutstyr og spesialbehandling, er det best å leie en entreprenør til å bruke denne type isolasjon.

betraktninger

Ventilasjon og fuktighetskontroll er problemer med alle typer isolasjon, men spesielt når du arbeider med de ekstreme temperaturene mulige i et tak. Uten tilstrekkelig ventilasjon, kan hjemmet luftkvaliteten forverres. Damp hemmende papir er ofte nødvendig på varme-i-vinter side av isolasjonen. Uten en dampsperre, kan vann kondensere mellom isolasjonen og sperrene og begynne å føre til at sperrene for å råtne. Det er mulig å kjøpe skum bord isolasjon som allerede har dampsperren installert.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com