Hvordan kan jeg begynne en vintergrønnsaker Garden?

April 8En vintergrønnsakshage opprett fruktbar jord samtidig som det gir en rekke normalt off-season grønnsaker for middagsbordet. Winter grønnsakshager vokse i en rekke klima ved hjelp av egnede tilfluktsrom. Kjølig vær vekster som blad salat, brokkoli og spinat vokser lett. Andre mulige vinter vegetabilske avlinger inkludere blomkål, gulrøtter og rødbeter. Selleri, kål og sennep vokser godt i kalde rammer gjennom vinteren også. Plant raskt voksende grønnsaker gjentatte ganger i et område for en overflod av råvarer godt i vintermånedene.

Bruksanvisning

1 Sjekk din posisjon på det amerikanske Department of Agriculture Plant hardførhet Zone

kart. Lavtliggende områder i den vestlige delen av USA, i tillegg til de sørlige statene, er generelt gode steder for vinteren grønnsakshager. Disse områdene sjelden nå langt under frysepunktet, og jord fryser til en dybde på 3 til 4 inches bare sporadisk.

2 Finn frost datoen for ditt område og bestemme hvilke grønnsaker å plante i din vinterhage. Disse to faktorene bestemmer når du skal plante frøene. Plant saktevoksende vekster som rødbeter, gulrøtter og rosenkål tidlig i høst, da disse grønnsakene krever cirka 90 dager å nå modenhet. Tidlige gulrøtter, tidlig kål og bladbete trenger bare rundt 60 dager å vokse, mens bladsalat og andre raske dyrke grønnsaker kan plantes med bare 30 dager forutsatt å nå modenhet.

3 Velg utstyr til bruk i vinterhagen, som for eksempel hevet senger, cloches og vindfang. Grønnsakshager i nordområdene krever vanligvis mer omfattende beskyttelse som du kan med en kald ramme eller drivhus. Husk at selv plante hagen din på siden av et hus eller bygning den sørvendte tilbyr betydelig beskyttelse mot kalde vinteren vind.

4 Mulch i forberedelse for kaldere temperaturer. Dette beskytter planterøttene, fraråder luke vekst og reduserer fuktighet fordampning samtidig jord på plass. Begynn bioklipp i slutten av høsten og fjern mulch igjen tidlig på våren slik at jorda varmes og tine. Pass på ikke å mulch med gressrester fra et verft behandlet med plantevernmidler som ingredienser forblir aktive så lenge som 12 måneder etter påføring.

Hint

  • Roter avlinger for å opprettholde best mulig hagen. Planting de samme avlinger på et sted gang på gang gjør for dårlig jord, i tillegg til å tiltrekke sykdommer og skadedyr på et kjent sted. Bruk dekkvekster, raskt voksende planter som alfalfa, cowpeas og kløver, for å legge organisk materiale til jorda for hummus. Dette beriker jordsmonnet og fører til bedre resultater i hagen. Animal husdyrgjødsel fungerer bra også.
  • Hold oversikt over de grønnsakene du plantet, den tiden du plantet dem og resultatene, vellykket eller på annen måte. Bruk denne til å veilede din planting for vinteren grønnsakshage neste år.

© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com