Hva er en pilaster?

November 23

Hva er en pilaster?


En pilaster er en arkitektonisk behandling, noe som skaper en illusjon av en delvis kolonne. Klassisk arkitektur favoriserte symmetri, så forming behandlinger ble utviklet for å uttrykke denne balansen og stil uten å gå på bekostning av en autentisk kolonne behandling. På denne måte er det pilaster ornamentale hvor en faktisk kolonne av det samme generelle utseende vil være konstruert for å bære lasten av strukturen over den.

Egenskaper

Som med kolonnen det imiterer, vil en pilaster har en base, kapital og belyse fundamentet (hva pilaster ser ut til å støtte). Ofte en pilaster er sammenkoblet med virkelige søyler som en måte til veggen av strukturen for visuelt å motta vekten av den virkelige entablement bæres av frittstående søyler. Hvor belyse fundamentet kobler til veggen, kan det skape en visuell ubalanse. En kolonne føles ofte sterk og massiv, noe som fører betrakteren til å tro at det bærer en sterk belastning, noe som krever det å se på den måten. Når lasten dør i en flat og heller ynkelig ser veggen, det skaper en visuell vekt underskudd. Den pilaster er arkitekten svar på kontinuiteten i utseende.

Funksjon

Ved å bygge et grunt pilaster mot overflaten av veggen øyet er lurt til å tro at pilaster er en innebygd kolonne som er like sterk som en ekte kolonne, og at veggen er bygget opp til denne støtten. I virkeligheten er den pilaster en anvendt dekorasjon med ingen eller minimal støtte verdi. Noen gjør bære en minimal mengde av lateral belastning, men de fleste er vant til å forbedre utseendet, skape balanse og symmetri og forbedre verdi. De fleste pilaster behandlinger brukes som trimmer etter den essensielle ytre huden av et hjem eller bygning er bygget.

typer

Pilaster er funnet i hver stil som søyler er funnet. Pilaster varierer fra en tomme eller to i dybden til halvparten av dybden av et ekte kolonne. Avhengig av programmet, vil en arkitekt bestemme hvilken størrelse pilaster vil utfylle design og stil på programmet for best effekt. En pilaster er typisk firkantet og flatet med en riflet ansikt (grunne spor kuttet vertikalt).

applikasjoner

Pilaster behandlinger i tradisjonell eller georgiske stil hjem er ofte brukt til peis mantelen programmer i en miniatyr klassisk form. Det er også rutinemessig funnet på ytterdør entryways hvor pilaster har fullstendig erstattet noen reell kolonne, sammen med faux pediments og et utvalg av komplementære listverk.

Betydning

Pilaster har vært et populært arkitektonisk behandling siden oldtiden, og når det gjøres godt det ser ut som en formell kolonne. Det gir en struktur en tone av betydning og verdi, og kan ofte bli sett på bygninger av myndighet, for eksempel eldre banker, tinghuset bygninger og på pedagogiske bygninger. En bygningens fasade bidrar til følelse av stil som leietaker bruker bygningen ønsker å formidle til publikum ved hjelp av bygningen.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com