Hvordan Kill Ground sopp

August 27

Hvordan Kill Ground sopp


Utendørs planter har ikke alltid en lett tid på det, og de har ofte å stri med en rekke utfordringer som inkluderer arbeider med jord-borne organismer som plasserer deres overlevelse i fare. Utseendet av sopp i en plen eller hage indikerer tilstedeværelse av små sopp i jorden, ikke alle er fordelaktig for bladrike planter. Du bør mistenker sopp sykdom i dine utendørs planter når de begynner å vise løvverk misfarging, utviser hvit eller svart moldlike vekst på sine blader og stengler, eller vil, falle over og dø.

sopp Beskrivelse

Sopp er bare én type av potensielt skadelige organismer som lever i jorden. Som sykdomsfremkallende bakterier og virus, smitte de planter fra grunnen av, som produserer en rekke sykdomssymptomer som noen ganger resulterer i Wilting og død. I likhet med sine store synlige kolleger, sopp, mindre jord sopp danne store nettverk under jorda består av hyfer, eller små fibre, som lenker grupper av dem sammen. Å ta skritt for å forstyrre dette systemet sørger for at sannsynligheten for at plantene ikke vil lide av soppsykdommer som for eksempel verticillium vil, som rammer mange grønnsaker og blomster, samt busker og trær.

Jord Turning

Det finnes måter å drepe bakken eller jord sopp uten å måtte ty til bruk av kjemikalier. En av de enkleste er å holde ting i bevegelse på bakkenivå ved å slå jord over ofte. I motsetning til foliar vegetasjon som reseeds og regenererer raskt, sopp utvikle mer langsomt som de danner sine underjordiske nettverk. Forstyrre disse nettverkene krever noe mer enn å jobbe jord og aldri la det hvile for lenge. Du kan gjøre dette for hånd med en hage spade eller gaffel, eller med en rototiller. Dyrker mellom planter og planterader også reduserer sannsynligheten for at sopp vil ta fatt som det stadig utsetter jorda for sollys.

Jord Oppvarming

En annen metode for å eliminere ødeleggende sopper fra jorda kalles solarization. Det innebærer å utsette infisert jord til intens sollys, noe som ikke bare dreper sopp, men skaper en toasty og tørr medium som hindrer dem fra å gjenoppfriske. Solariser en del av hagen din, dekker den med en dobbel tykkelse av tunge klar plast vektet ned for å holde den fra å blåse bort, og la den på i fire til seks uker i løpet av sommeren. Den intense varmen som genereres av sollys som passerer gjennom plasten kan nå temperaturer på 140 til 150 grader Fahrenheit og hovedsakelig bakes jord, noe som skaper et miljø hvor sopp ikke kan overleve. Varmen vanligvis ikke påvirker gunstige organismer slik som bakterier som bidrar med plante spaltning. Dette kan gjøres når som helst i løpet av vekstsesongen, og den eneste ulempen er at det gjør rommet ubrukelig mens det gjennomgår den sopp-drapet prosessen.

andre kontroller

The University of California, Davis, rapporterer at enkelte soppmidler er mer effektive når de jobbet inn i jorda før vekstsesongen begynner, mens andre kan brukes etter planting. Den antifungale fosetyl-Al dreper flere jord sopp og kan brukes til jord, men det er mer effektiv som en bladspray, hvor det absorberes og transporteres til røttene. Å bruke som bladpåsprøyting, veie 3 til 6 unser og blande det i 10 liter vann, påføring én gang på begge sider av bladene ved første tegn på sykdom. PCNB, eller quintozene, dreper også flere typer sopp og må arbeidet direkte inn i jorden til en dybde på 2 inches før vekstsesongen med en hastighet på 4 til 8 unser i vekt per 500 kvadratfot. Bruk alltid verneutstyr når du bruker noen kjemiske stoffer til hagen din. Redskapen bør inkludere hansker, vernebriller og om nødvendig en filtermaske.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com