Trygge alternativer til klor i tøyet

October 25

Trygge alternativer til klor i tøyet


Klor er svært effektivt for rengjøring og desinfisering, og det er flott for bleking hvitt stoff. Klor avgir også skadelige gasser, og svekker fibrene i noen stoffer. I tillegg kan klor lett bleke farge fra stoff. Flere alternativer til klor er tilgjengelige, noen som trygt kan brukes sammen med fargede tekstiler.

Borax

Borax, et naturlig forekommende mineral også kjent som natriumborat, er et kalkfilter og vaskemiddel booster som kan erstatte behovet for klor. Legg 1/2 kopp til et vaskeri belastning sammen med vaskemiddel.

Pulverisert oppvaskmaskin såpe

Pulverisert oppvaskmaskin såpe er et annet trygt alternativ til klor i tøyet, selv om det ikke skal brukes med fargede klær på grunn av sin hvithet effekt. Legg 1/2 til 1 kopp per belastning, og bruke varmt eller varmt vann. Denne type av såpe ikke oppløses godt i kaldt vann.

kommersielle produkter

Mange ikke-klor produkter er tilgjengelige i vaskeriet delen av kjøpesentre og dagligvarebutikker. Du kan kjøpe disse produktene i pulver eller flytende former. Eksempler er Clorox 2 syvende generasjon, BioKleen og Ecover. Oksygen-baserte whiteners som OxiClean og Oxi-Active er trygge alternativer til klor i tillegg. Alle disse elementene kan vanligvis brukes med fargede tekstiler, men les instruksjonene for å være sikker.

hydrogenperoksid

Hydrogenperoksid på 3 prosent styrke, felles skjema tilgjengelig i butikker, har en rensende effekt som ligner på blekemiddel. Fordi hydrogen peroxide kan bleke farge fra visse stoffer, stikkprøve i et område hvor det ikke vil rolle om fargen forsvinner. Hvis du vil bruke i vaskerom, kjøre vann i vaskemaskinen og legge en kopp hydrogen peroxide før du setter i klær eller andre gjenstander.

andre alternativer

Flere mat grade elementer du kanskje allerede har på hånden kan fungere som alternativ til klor. Legg 1/4 kopp sitronsaft til vaskevann før du setter i tøyet, men vær oppmerksom på at sitronsaft kan bleke ut fargen. Andre stoffer er generelt trygt for bruk med fargede tekstiler, men det er best å legge dem til en full last av vann før du setter i vaskeriet. Bruk 1/2 kopp natron, som løser best i varmt eller varmt vann, eller en kopp club soda. Hvit eddik er et naturlig rensing stoff som renser og deodorizes. Tilsett 1 kopp til tøyet sammen med vaskemiddel, og deretter legge 1/2 kopp til siste skylling for å fjerne eventuelle såperester fra stoffet.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com