Hvordan å forplante Gerber Daisy Fra Basal borekaks

December 30

Gerber, eller gerbera, tusenfryd, men hardfør når full vokst, anses ømme stauder av American Horticultural Society. De fleste gartnere hell forplante tusenfryd fra frø. Noen gartnere har vært i stand til å vokse Gerber tusenfryd fra basal borekaks, men denne metoden ikke er allment praktisert. Ved å gi et voksende miljø med varm jord, indirekte lys og høy fuktighet kan du med hell reprodusere Gerber tusenfryd.

Bruksanvisning

1 Velg en sunn plante. Aksje planter bør være i optimal helse og fri for insekter eller dårlig vekst. Velge en stamme som vil gi en skjæring av omtrent to til fire inches i lengde. To til fire bladene skal stå høyt på stammen, over området for tiltenkt rotvekst.

2 Velg et varmt område med indirekte lys. Dette miljøet er den mest optimale for en utvikling plante.

3 Klargjør rooting medium. Mediet bør inneholde en halv perlite og en halv Sphagnum mose. Mediet kan plasseres i en hvilken som helst plante desinfisert beholder. Fukt rooting medium og sette et hull for stammen.

4 Ta blomsten. Skjær stilken en kvart tomme under en bladnode. Ved å anvende en forankring hormon sikre at stammen er tørr.

5 Sett kutte i rooting medium. De resterende bladene skal være litt over mediet.

6 Dekk beholderen med plastpose for å skape et svært fuktig miljø.

7 Kontroller at mediet forblir fuktig ved å sjekke hver dag.

8 rotsystemer kan utvikle løpet av få dager til flere måneder. Etter den første uken napp forsiktig skjæring og hvis du blir møtt med motstand da vet røttene har med hell begynt å utvikle.

Hint

  • Vann fanget inne i plastposen kan fungere som et forstørrelsesglass. Hold skjære for direkte sollys, slik at anlegget ikke vil brenne.
  • Bruk en skarp kniv når du gjør kuttene. En taggete kant gir en overflate for sopp og bakterier.
  • Tidlig om våren er det beste tidspunktet for å ta stiklinger som plantene er i prosessen med vekst.

© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com