Hva gjør jeg med min vegetabilske planter Når jeg dyrke dem?

November 10

Hva gjør jeg med min vegetabilske planter Når jeg dyrke dem?


Med stigende matvarepriser og problemer med å finne grønnsaker som ikke har blitt behandlet med plantevernmidler eller stråling, kan det hende du foretrekker å dyrke dine egne grønnsaker. Når du dyrke grønnsaker til forfall, begynner klokken tikker. Etter kort tid grønnsakene vil forfalle og bli uspiselig. Det er flere ting du kan gjøre for å få mest mulig ut av din avling.

Begynne å spise

Vask ferske grønnsaker for å fjerne eventuelle rester av jord og gjødsel, så spiser dem rå eller kokt. Økende grønnsaker til direkte forbruk kan du dyrke bare så mye som du trenger for kommende måltider. Dette gjør at plantene kan tilby roterende avlinger, som til slutt produserer mer mat per vekstsesong enn oppnås ved å høste alt på en gang.

tørking

Tørking mat er en av de eldste metodene for bevaring. Fuktighetsinnholdet i maten reduseres til mellom 5 og 25 prosent, noe som vil stoppe forfallet og ødeleggelse. Varme og luftsirkulasjon er nødvendig for å riktig tørre grønnsaker. Dette kan oppnås i en konveksjonsovn, men et kommersielt mat dehydrator blir ofte brukt i stedet. Disse dehydrators er spesielt utviklet for å tørke mat og kan stable flere magasiner. Disse brett skal roteres under tørkeprosessen som grønnsaker i de nedre skuffene er nærmere til varmekilden, og således tørke raskere.

frysing

Moderne frysere kan holde grønnsaker friske for 12 til 18 måneder ved en temperatur på null grader F. før frysing, må grønnsakene forvelles. I denne prosessen, blir grønnsakene utsettes for kokende vann eller damp i en kort periode for å stoppe bakterievekst. Etter blanche, pakke grønnsakene inn i plastposer og fryse dem umiddelbart. Hvis fryser en stor mengde grønnsaker, merke dem med fryse dato for å holde styr på hver pose alder.

Pickling

Pickling er en annen gammel metode for konservering av mat. Den bruker saltvann, saltlake eller eddik for å produsere melkesyre i grønnsakene. Denne syren stopper forverringen prosessen. Pickling produserer en salt, noen ganger syrlig smak som ikke alle kan ta vare på. De vanligst syltede grønnsaker er agurker, som produserer pickles som er oppkalt etter den prosessen. Syltede grønnsaker er svært populær i deler av Asia og Midtøsten.


© 2021 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com