Den Freeze Toleranse av bringebær Vines

February 2

Den Freeze Toleranse av bringebær Vines


Bringebær er den tøffeste Bramble frukt, overlevende alle bortsett fra de kaldeste vintrene. Frost toleranse varierer, avhengig av sorten, så vel som vinterbeskyttelse og vekstforhold. Velg en rekke egnet til ditt område og vekstsesongen. Summer bærende varianter kan ikke produsere høy avkastning i svært kalde områder utsatt for sene våren frost, mens everbearing typer ikke kan produsere frukt før den første høsten frost.

Sommer-Peiling Bringebær

Sommer bærende bringebær produsere frukt på en år gamle stokker. Dersom rørene blir skadet i løpet av vinteren, vil frukten avlingen reduseres eller fjernes. De fleste sommerbærende varianter er hardfør til 15 grader under null Fahrenheit. Ta kontakt med en fylke forlengelse agent for varianter tilpasset ditt område. Boyne, Latham og Killarny er tre svært kaldt hardfør sortar å prøve.

Everbearing Varianter

Everbearing bringebær produsere frukt på 1-år gamle stokker på forsommeren, etterfulgt av en andre avling dyrkes på nye canes i høst. Disse variantene er egnet for områder med sen våren frost fordi hvis de gamle stokker opprettholde vinterskader, nye canes likevel gi et fall innhøsting. Mange gartnere foretrekker å klippe rørene ned hver høst, opprettholde bare et fall innhøsting. Velg en tidlig modning variasjon, for eksempel Polana eller Autumn Bliss, hvis du bor i et område utsatt for tidlig frost.

vekstforhold

Vekstforhold kan også påvirke en bringebær plantens evne til å tåle fryse. Plant bringebær på en solrik skråning, beskyttet mot kraftig vind. Unngå lave områder hvor frost lommer har en tendens til å nøle. Reduser vann på sensommeren eller tidlig høst for å forberede plantene for dvalen, og ikke gjødsle etter sankthans. Sensommer gjødsling oppfordrer ny vekst, utsatt for vinterskader.

Winter Protection

Mulch alle bringebær med halm eller ubehandlet, tørket gress utklipp i sommer. Denne praksisen bevarer fuktighet og reduserer luke vekst i løpet av sommeren og gir isolasjon i løpet av vinteren. I slutten av høsten, bøy sommerbærende canes ned til jord. Plasser en shovelful av jord over dem for å holde dem på plass. Grave jord fra begge sider av plantene for å dekke rørene helt med 2 til 3 inches av jord. Fjern jorda om våren før ny vekst framgår. Denne praksisen er ikke nødvendig for everbearing bringebær, og er bare nødvendig i områder med svært kalde vintre. Hardy varianter, for eksempel Boyne og Nova, trenger ikke dekker.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com