Hvordan vite når Poteter Du Plantet er klar for innhøsting

April 6

Hvordan vite når Poteter Du Plantet er klar for innhøsting


Hjemmelaget poteter har den beste smaken fordi du kan høste dem frisk fra din egen hage. Hvis du velger, kan du dyrke dem uten kjemiske plantevernmidler, noe som gjør dem enda bedre. Få en generell idé om når det vil være tid for å høste poteter ved å markere datoen for planting på kalenderen. Poteter ta 80 til 115 dager for å nå modenhet, avhengig av regionen, sesongen der de ble plantet og type potet du planter. Å vite nøyaktig når du skal høste dem, er det spesifikke tegn å se etter.

Bruksanvisning

1 Kontroller bladene av hver potet plante rundt den tiden de er ment å være klar for innhøsting. Når bladene har slått gul, etter at plantene har modnet og blomstret, er det vanligvis på tide å grave dem opp.

2 Inspiser poteter som du grave dem opp. Hvis de lett får blåmerker, eller deres skins nick eller skrape av lett, betyr at de ikke er helt klar for innhøsting.

3 Se på potet plantene selv å sørge for at det er på tide å høste stamceller knollene. Plantene vil ha begynt å dø. Hvis du venter to uker etter at plantene har dødd, potetene er sikker på å være helt moden.

Hint

  • Ikke høste potet planter når jorda er våt eller du kan får problemer med potetsykdommer.
  • For best avling, høste poteter som ble plantet på våren før jorda blir varm.

© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com