Hva er en Rosewood Tree?

March 30

Hva er en Rosewood Tree?


Den rosentre treet (Dalbergia sissoo), også kalt en indisk rosentre, vokser i tropiske regioner i verden. Høyt verdsatt for sin finer og trelast, og verdsatt som et viktig eksempel for produksjon av fine møbler, rosentre artene er utbredt i så forskjellige steder som India, Brasil, den tropiske USA, og Madagaskar.

Rosewood Tre Kjennetegn

Den indiske rosentre oppnår regelmessig en høyde på 60 fot med en spredning på minst 40 fot og har duftende, hvite blomster. Det anses hardfør til USDA hardførhet soner 10a til 11, et område som omfatter kun de ekstreme, tropiske deler av USA Rosewood trær foretrekker full sol og vokser i en rekke jordtyper - alt fra våt til tørr - men de gjør ikke tolerere salt spray eller avrenning.

Funksjoner og utfordringer

Rosewood trær er ofte plantet i landskaps og langs gjennomfartsveier, selv om de omfattende rotsystemer kan være et problem. De mater røtter, kjent for å være noe av en ordensforstyrrelser, kan presse gjennom fortau og parkeringsplasser. Mens skjønnheten i rosentre møbler er godt dokumentert, har trelast et rykte for å være sprø. En del av dette kan skyldes dårlig beskjæring teknikker eller feilaktig trening når treet var ung.

Morsomme fakta

Husdyr liker å spise de unge grener og blader av rosentre trær. I sitt hjem sub-kontinentet India, er rosentre anses å være den viktigste dyrket tømmer, etter teak. Bortsett fra kabinett og møbler, er trelast som brukes i produksjon av musikkinstrumenter, ski, utskjæringer, båter og gulv. Rosewood trær er også en kilde til folk rettsmidler for å behandle en rekke plager fra gonoré til blodsykdommer.

Logging og økosystemer

Madagaskar rosentre er i fare for utryddelse på grunn av ulovlig hogst og politisk kaos i landet. Førti-syv av de 48 arter av rosentre finnes på Madagaskar finnes ikke andre steder i verden, og mer enn 90 prosent av landets primære skogen har allerede gått tapt. Gassiske rosentre arter er spesielt truet på grunn av den høye verdien av topp kvalitet trelast. Mangel på internasjonal beskyttelse i rosentre markedet, som er basert i stor grad i Kina, bidrar til mulig utryddelse av Madagaskar arter.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com