Busker for Semi Shade

March 25

Busker for Semi Shade


Fikk en semi-skyggefullt område i landskapet der du ønsker å plante noen busker? Busker som vokser i semi, eller delvis, skygge trenger bare et par timer med sollys for å trives. Dette gjør dem godt for gjerder og under trær som kan få morgensolen, men vil bli skyggelagt i løpet av resten av dagen. Semi-skygge busker kan tåle tørke, avhengig av sorten.

French Hydrangea

Den franske hortensia, Hydrangea macrophylla, vokser 3 til 6 fot i høyde med høyder opp til 8 fot under de beste forhold. Klynger av blomster, kuleformede, bloom i farger avhengig av pH-verdien i jordsmonnet. Blomster i alkalisk jord blomst rosa, i nøytral jord blomst eller hvit-grønn og i sur jord er blå eller lilla. Plante en fransk hortensia i delvis skygge i fuktig og godt drenert jord. Forplante via stiklinger. Det må blomstene beskjæres så snart de begynner å hvorhen så det vil rebud.

japansk Yew

Den japanske barlind, Podocarpus macrophylla, vokser 30 til 40 fot høy og 15 til 20 fot bred. Bladene er nål-lignende og mørk grønn i fargen. Det er en busk som kan trimmes til en hekk. Plant i skygge eller sol og delvis skygge er fint i godt drenert fruktbar jord. Forplante via løvtre borekaks. Det tåler all jord, men soggy stående vann.

Arrow-Wood

Pilen-tre, Viburnum dentatum, vokser 6 til 10 fot høy. Mørkegrønne bladene er grov og ru å ta på. Kremet hvite blomster har noen duft og blomst midten av våren. Frukt er gråsort-blå i farge. Plante denne busken i delvis skygge med noen jordtype. Forplante via frø. Når etablert, tåler den tørke.

Rusty Black-Haw

Den rustne svart-haw, Viburnum rufidulum, vokser 10 til 15 fot høy. Bladene er læraktige og oval, mens blomstene er prangende, hvit og i klynger. Plante en rusten svart-haw i delvis skygge. Det tåler tørke når i delvis-skygge forhold. Forplante via stein (fra frukt) planting eller grønn-tre stiklinger i sommer, med borekaks blir enklere metode.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com