Castor Bean Spiringsprøver Teknikker

May 26

Castor Bean Spiringsprøver Teknikker


Verdsatt for sin raske vekst og fargerike blader, og for utlån en tropisk aspekt til landskapsarbeid, lakserolje plante (Ricinus communis) er et medlem av Euphorbia familien. Det er hardfør i US Department of Agriculture plante hardførhet soner 8 til 11, og vokser som en årlig i sone 8 og 9 - men noen ganger resprouts fra røttene i sonene 8b og 9. I varmere områder, det vokser som en stor eviggrønn busk eller lite tre. Den lakser anlegget reseeds seg selv og har potensial til å bli invaderende i gunstige steder.

frø

Castor bønner, plantens frø, er oval, avrundet eller egg-formet og ca 1/2 til 1 tomme lang. Fargene varierer avhengig av sorten, men den generelle fargen er vanligvis lys brun, med tegninger av mørkere brun, grå, gul-brun, svart, rødbrun og hvit. Frø dannes i bustete kapsler i de øverste grenene, og det er tre frø per kapsel. De vanligvis spire innen 10 til 21 dager etter planting, men kan være treg til å spire eller har uregelmessig spiring. Ulike praksis bidra til å forbedre hastigheten og prosentandel av spiring.

markberedning

Castor bønne frø har harde frø strøk som hindrer vann i å trenge inn. Forbedre spiring ved å gni frøene med sandpapir eller nicking dem med en fil - en prosess som kalles scarification. Riper eller små hull tillater vann å gå inn i frø. Soaking frø fremskynder også spiring, enten alene eller i kombinasjon med markberedning. Soaking i 12 til 24 timer i vann forbedrer også spire priser. En studie av Rajesh Kumar og Amit Srivastava publisert i "Fremskritt i BIORESEARCH" rapporterte at Castor bønne frø presoaked i 24 timer før planting hadde høyest spiring rate - 86,5 prosent - sammenlignet med frø dynket i 12 eller 36 timer.

caruncle fjerning

Noen frø har spesialiserte strukturer kalt elaiosom knyttet til dem. Disse har rike butikker av proteiner og lipider, og er ment å tiltrekke maur og andre frø-spise dyr som hjelpemiddel i frøspredning. Castor bønne frø har en slik struktur, som kalles en caruncle, ved foten av frøet. Fjern caruncle å forbedre spiring, og suge frøene i vann også.

planting Dybde

Kumar og Srivastava studerte også effekten av settedybde på spiring av castor bønne frø. De fant at maksimal frøspiring av 92,5 prosent forekom ved en såing dybde på 2 inches, etterfulgt av 84 prosent spiring i en dybde på 3/4 tomme. Frø sådd enda mer grunt på 4/10 tommers hadde den laveste satsen på 76,5 prosent. De mest dypt plantet frø, sådd på 4 inches, ikke spire i det hele tatt.

forholdsregler

Alle deler av lakserbønne planten er giftig, med den svært giftige forbindelsen ricin konsentrert i frøhylsteret. Frøene er giftige og kan være dødelig for mennesker og andre dyr. Frøet Pelsen må brytes for å frigjøre giftstoffer. Vær forsiktig når du håndterer frøene. Inhalering frø støv kan forårsake allergiske reaksjoner. I tillegg til plantens anvendelse som en dekorativ, trinse bønner inneholder 33-55 prosent ricinusolje, som ikke er giftig. Oljen brukes som kosttilskudd og også i lakk, maling og smøremidler. Ikke vokse frø-produserende castor bønne planter der barna kan få tilgang til dem. Ett alternativ er å fjerne de kvinnelige blomster på hageplanter så frø aldri danne.


© 2020 urbancellarsmd.com | Kontakt oss: webmaster# urbancellarsmd.com